Csokonai Színház

I. MagdaFest – Szabó Magdolna 100

Szabó Magda születésének 100. évfordulója alkalmából a Csokonai Színház MagdaFeszt címmel fesztivált szervez október 2. és 10. között, melyen a debreceni írónő műveiből készült és általuk inspirált produkciókat láthat a közönség.


2017. október 02 Kultúra, Programajánló, Színház

Csokonai Pódium a Campus Fesztiválon

Idén először vesz részt a Csokonai Színház önálló sátorral a Campus Fesztiválon. Július 20. és 22. között délután 4 órától másnap hajnalig várják a színház művészei és meghívott vendégeik a fesztiválközönséget. A program minden nap Csimota Délutánnal kezdődik, melynek keretében Kiss Gergely Máté várja a gyerekeket. Vendége lesz többek között Rozka, a mesemondó és Kiss…


2017. július 12 Campus Fesztivál, Színház

Hamarosan utazik a POSZT-ra a Jadviga párnája

Jövő hét szerdán utazik a XVII. Pécsi Országos Színházi találkozóra a Csokonai Színház Jadviga párnája című előadása. A Závada Pál regényből készült debreceni adaptáció a seregszemle első napján, június 8-án szerepel a versenyprogramban.


2017. június 02 Színház

Lírai dokumentumjáték ’56-ról

A Csokonai Színház a nyári vendégjátékok és a Vidéki Színházak Fesztiváljára készülő Orlando után a Szélfútta levél olvasópróbájával kezdte meg 2016/17-es évadát. Az októberben debütáló darab a Debrecenben történtek felidézésével emlékezik meg az ’56-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulójáról.


2016. október 10 Színház

Élő vonalak, beszélő színek

Gyarmathy Ágnes Munkácsy-díjas látványtervező művész válogatott alkotásaiból nyílik kiállítás 2016. augusztus 27-én 17 órától a debreceni Csokonai Színház évadnyitó gálájának nyitányaként, a színház első emeletén.


2016. augusztus 26 Kiállítás, Színház

Végre újra színházszezon a Csokonaiban

A Szép estéket, Debrecen! évadnyitó gálával veszi kezdetét a Csokonai Színház következő szezonja 2016. augusztus 27-én 18 órától. A művészek nemcsak a repertoáron maradó népszerű előadások (Made in Hungária, Tüzet viszek) egyes jeleneteiből válogatnak majd, hanem ízelítőt adnak az új évad prózai és zenés bemutatóiból is.


2016. augusztus 16 Programajánló, Színház

Made in Hungaria Gyulán és Debrecenben

A tavalyi évad egyik legsikeresebb előadása, a Made in Hungaria című musical zárja a Gyulai Várszínház 2016-os nyári színházi programját. A Mészáros Tibor rendezte sikerdarabot augusztus 12-én és 13-án este adja elő a társulat a különleges hangulatú Tószínpadon.


2016. augusztus 08 Színház

Egy nagyon debreceni színdarab Békéscsabán

Békéscsabán vendégszerepel a Csokonai Színház 2015/16-os évadának egyik legnépszerűbb darabja, Az ajtó. Szabó Magda klasszikusát Adorján Beáta dramaturg alkalmazta színpadra. Az előadást a Csabai Nyár 2016 színházi programjának keretében június 24-én nézhetik meg az érdeklődők a Városháza Díszudvarán.


2016. június 23 Színház

„Amit estig raktak, leomlott reggelre…”

Az erdélyi népballada, a Kőműves Kelemen zenés feldolgozásával kezdődik a Nagyerdei Szabadtéri Színpad programsorozata. Ezentúl minden évben a Csokonai Színház egy bemutatójával indul majd a szabadtéri színházi szezon Debrecenben.


2016. június 15 Színház

A Csokonai Színház Lengyel Györgyöt köszönti születésnapján

A jubileumi évadot ünneplő sorozat záróestjén Lengyel Györgyöt, a debreceni színház történetének egyik legjelentősebb művészi személyiségét köszönti születésnapján a Csokonai Színház.


2016. május 24 Színház