művészet

A mágia művészete ismét a színpadon

November 17-én ismét Miskolcra érkezik a februárban teltházas, Art of Magic- a mágia művészete című egész estét betöltő illúzióshowja a Művészetek Házába.


2017. szeptember 05 Programajánló, Színház

Indul az Átrium NézőKépző

A középiskolai történelemtanulást dobja fel az Átrium Film-Színház NézőKépző programsorozata. 4+1 alkalmon dolgozhatnak együtt a diákok szakértőkkel, a művészetet használva a múlt megismerésére, hogy jobban mozogjanak napjaink kulturális világában.


2015. október 10 Kultúra, Színház

Modern ruhában, spicc cipőben, szilágysági

65 éves a Magyar Táncművészeti Főiskola. Régen Balettintézetnek hívták. Egy hatalmas épület, szemben pedig az Operaház, ami elnyeli karácsony táján a kis balerinákat. Gyerekként csoda volt.


2015. április 21 Budapest Táncfesztivál

Első OFF-Biennále Budapest

Április 24-én nyílik és május végéig tart a független kortárs művészeti színtér első budapesti biennáléja, az OFF-Biennále, közel 150 hazai és külföldi művész részvételével, több mint 50 helyszínen.


2015. április 14 Kiállítás

Elfogytak a Bánkitó Early Bird bérletek

Bár 24 órával meghosszabbították a szervezők az első online elővételes kört, már így sem lehet féláron hozzájutni Bánkitó bérletekhez. Két nap alatt kiürült az “earlybird raktár”.


2015. március 18 Bánkitó Fesztivál | 2015

Small Size Napok a Kolibri Színházban

A csecsemőszínház a 4 éven aluliaknak is alkalmat kínál arra, hogy kulturális élményben részesüljenek, miközben a felnőtteknek is visszaadja a nyugodt szemlélődés örömét, rangját.


2015. január 07 Színház

Társasági művészet a Bálnában

Idén második alkalommal adódik a lehetőség arra, hogy részese lehess az ország legnagyobb közösségi művészeti programjának – most egy mézeskalácsból készült város felépítésének.


2014. december 12 Gasztronómia, Programajánló

Kortárs kulturális kuriózum

A kortárs zene bemutatásában új fejezetet nyit az idén 10 éves évfordulóját ünneplő Eötvös Péter Alapítvány, akik magyarországi repertoárokban alig előforduló zeneszerzőket hívnak.


2014. október 22 Koncert

120 éves a New York Kávéház

Budapest egyik legpatinásabb műemlék-épülete ünnepel. Október 13-án egykori törzsvendég írókkal, művelődéstörténésszel, valamint a Hot Jazz Band-del készül különleges programjára.


2014. október 10 Programajánló