Németország

Kőkemény este az A38-on

A Kadavar az a zenekar, ami napjainkban a legtökéletesebben megidézi a hatvanas-hetvenes évek kőkemény ős-stonerét. Erről a hazai közönség három éve már egyszer meggyőződhetett, a trió pedig idén novemberben visszatér, hogy egy újabb súlyos(an beborult) koncertet adjon a műfaj szerelmeseinek – és a készülő negyedik lemezéből is ízelítőt adjon.


2017. október 29 Koncert, Programajánló

Szólanék hozzájuk, de ők nem értenek

Németországban németül kell beszélni, ez még akkor is egyértelmű, ha az ember Erasmus-hallgatóként van ott. Nem mintha a németek nem beszélnének angolul, de azért mégiscsak érdemes megtanulni a nyelvet, ha már odamentem.


2015. november 15 Rebeka a fritzeknél

Das ist nicht witzig…avagy Rebeka a fritzeknél

Írónk fél éven át Németországban tanul, így mostantól a Rebeka a fritzeknél rovatban olvashatjátok külföldi élményeiről készült beszámolóit. Első írásában a nyelvi nehézségek áthidalására tervezett német társalgási nyelvkönyvekről számol be.


2015. szeptember 29 Rebeka a fritzeknél

Heidenfest

Minden, ami pagan-, viking- és folk metál. A Heidenfest koncertsorozat 2008 október 16-án indult útnak Németországból, néhány nevesebb zenekar társaságában ezen stílusokból.


2015. szeptember 01 Bandák, Koncert, Programajánló

Fesztivál mustra – magyar vs. külföldi módra

A fanatikus fesztiválozók képesek kontinenseket átszelve elzarándokolni kedvenc rendezvényeikre. Sorra vettünk 4 hazai és külföldi fesztivált, melyikre miért és mennyiért látogathatunk el.


Fesztivál Berlin szívében

Európa egyik legizgalmasabb metropolisának kultikus kerülete (Kreuzberg) májusban néhány napra fesztivállá változik, ahol idén Dj Bootsie személyében már magyar fellépő is várható.


2015. április 19 Fesztivál

Világhírű atomfizikusok szoros, baráti kapcsolata

Milyen morális döntéseket kell meghozni egy tudósnak az emberiség érdekében? Michael Frayn valós eseményeken alapuló színműve, egy találkozáson keresztül keres választ a kérdésre.


2015. január 13 Színház

Így látták magukat a hidegháború nagy politikusai

Az Antall József Tudásközpont Ronald Reagan: Egy amerikai élet címmel megjelent önéletrajzi kötetének bemutatója után, Margareth Thatcher és Helmut Kohl biográfiáját prezentálták az érdeklődőknek.


2014. december 27 Könyv, Kultúra

Te mit politizálsz? – szociodráma workshop

“Meddig tart a civil és hol kezdődik a politikai szféra?” címmel rendezett workshopot a Magyar Pszichodráma Egyesület Szociodráma Munkacsoportja a Norvég Civil Alap támogatásával.


2014. november 01 Önkéntesség, Tudomány

Szülinapját ünnepli a PASO a Budapest Parkban

A ska zene magyarországi nagykövetei már újra itthon vannak, és a hazai közönséggel ünneplik meg a 11 tagú zenekar 11. születésnapját május 30-án a Budapest Parkban.


2014. május 22 Bandák, Koncert