Szabó Magda

Novemberi kiállításajánló – Budapest

A rossz idő miatt az ősz kiválóan alkalmas arra, hogy kihasználjuk: egy világvárosban élünk, és kiállításokat nézzünk meg. A művészet szépsége kiváló inspirációt jelent egy baráti beszélgetésre egy forró csoki vagy tea mellett valami meleg, kuckós helyen. Összeszedtük nektek a szerintünk legérdekesebbeket. 


2017. november 03 Kiállítás, Programajánló

I. MagdaFest – Szabó Magdolna 100

Szabó Magda születésének 100. évfordulója alkalmából a Csokonai Színház MagdaFeszt címmel fesztivált szervez október 2. és 10. között, melyen a debreceni írónő műveiből készült és általuk inspirált produkciókat láthat a közönség.


2017. október 02 Kultúra, Programajánló, Színház

Az őz

Irigység, féltékenység, ismerős magyar helyszínek és történelmi események. Egy ember története, aki a borzalmas gyerekkor után sikeres lesz, de az igaz szeretetet és melegséget mindig hiányolja. Szabó Magda 1959-ben megjelent Az őz című könyve alapján készült darab október 15-től tekinthető meg a Rózsavölgyi Szalonban.


2016. október 21 Színház

Egy nagyon debreceni színdarab Békéscsabán

Békéscsabán vendégszerepel a Csokonai Színház 2015/16-os évadának egyik legnépszerűbb darabja, Az ajtó. Szabó Magda klasszikusát Adorján Beáta dramaturg alkalmazta színpadra. Az előadást a Csabai Nyár 2016 színházi programjának keretében június 24-én nézhetik meg az érdeklődők a Városháza Díszudvarán.


2016. június 23 Színház

Szabó Magda: Békekötés – Hangjátékok

A magyar irodalom jeles nőalakjának 4 drámáját rejti a kötet. „A Für Elise-ből már tudják az olvasók, anyám-apám zeneértő tehetsége belőlem sem hiányzott, csak a hangokat bennem szöveg kísérte”.


2014. február 20 Könyv, Kritika