Tarr Béla

Jim Jarmusch és Tarr Béla filmzenészei a hajón

A tavalyi évben az egyik fő szórakozásom töménytelen mennyiségű film megnézése volt. Azon belül is igen sok művészfilmen és egy-két elvontabb rendező csaknem teljes munkásságán rágtam magam keresztül. Például Tarr Béláén és Jim Jarmuschén. Utóbbin keresztül szerettem bele Jozef van Wissem zenéjébe, és az előbbin keresztül törődtem bele, hogy bármilyen makacs ellenérzéseim vannak a Balaton…


2016. október 20 Koncert, Programajánló  

Jozef van Wissem és Víg Mihály egy színpadon

Jim Jarmush állandó alkotótársa, Jozef van Wissem, pár hónappal óriási sikerű budapesti premierje után visszatér az A38 Hajóra, méghozzá a szintén számos filmzenét jegyző Víg Mihály társaságában. Ezen a varázslatosnak ígérkező estén külön lépnek ugyan fel, de az egymás után következő mély és intenzív szólókoncertekből is kiderülhet, mennyi kapocs van a két nem mindennapi zenész között.


2016. október 15 Koncert, Programajánló  
Hirdetés

Hajdu Szabolcs filmje a Torontói Filmfesztiválon

Hajdu Szabolcs Délibáb c. filmjének világpremierje szeptember 5-én lesz a Torontói Filmfesztiválon, a hazai bemutató időpontját pedig november 13-ra tűzték ki az alkotók.


2014. szeptember 04 Film  

10 fontos spanyol film, amit látnod kell

Minden nap valami újat fedezek fel Madridban, de ez nem meglepő. Ez az izgalmas város a lehetőségek tárházát nyújtja felém, nekem pedig csak választani kell a számtalan opció közül.


2014. július 22 Saci Madridban