Az EFOTT első fellépői

Szívmelengető hírek a téli időszak túléléséhez: a hazai kedvencek mellett világsztárok fokozzák majd a hangulatot az egyetemisták legnagyobb nyári buliján július 11. és 17. között, Velencén. Idén az angol szintipop páros, a Hurts mellett az EFOTT színpadára lép a jamaikai reggae világsztár, Sean Paul is. A szervezők minden eddiginél nagyobb bulira készülnek.

Hurts

A brit duó tagjai Theo és Adam egy manchesteri szórakozóhelyen találkoztak 2005-ben, ahol elhatározták, hogy létrehoznak egy zenekart. Évekig csak interneten tartották a kapcsolatot, Adam zenei alapokat küldött, Theo pedig vokált.

Az átütő sikert csak 2009-ben érték el, az interneten vírusszerűen terjedő egyik legnagyobb slágerükkel a Wonderful Life-fal. Ez hozta meg az addig ismeretlen formáció számára az ismertséget,  és az első hatalmas sláger után már nem is volt megállás. A Hurts azóta meghódította a nemzetközi slágerlistákat, Európa egészét, és természetesen a magyar közönséget is. Zenéjükre nagy hatással volt a Depeche Mode és Prince, melankólikus dallamaik szerelemmel, reménnyel és a szabadság érzésével átitatottak. Harmadik nagylemezük 2015. őszén jelent meg Surrender címmel, 2017. júliusában pedig az eddigi leglátványosabb műsorukkal érkeznek az EFOTT-ra..

Sean Paul

Az angolok mellett, több mint 10 év után újra Magyarországra érkezik az elismert pop, dancehall és reggae zenész, producer, zeneszerző, Sean Paul. A jamaikai sztár első nagy sikereit a 2002-es Grammy-díjas Dutty Rock című albumával szerezte, amelyen többek között a Gimmie the Light és a Get Busy kapott helyet. Azóta több mint 100 országban lépett már fel, nemegyszer a legnagyobb színpadokon, és számos egyéb díjat zsebelt be. Idén is ott van a Grammy-jelöltek között, Sia-val közös Cheap Thrills című számukkal. Sean Paul tehetségét az is mutatja, hogy olyan sztárokkal dolgozott már együtt, mint Kelly Rowland, Santana, Joss Stone, Beyoncé, Rihanna és Snoop Dogg. Az idei év elején egy újabb slágere debütált, a Don’t Lie, amelyben Dua Lipával működik együtt. Ezt a dalt már az első két hétben 16 milliószor nézték meg a Youtube-on.

Hazai nagyágyúk

A pécsi illetőségű Punnany Massif a 2016-os pihenés után tér vissza Velencére. Ugyanúgy, mint eddig jelen lesz a koncerten a néha már megszámlálhatatlan tagú zenekar, hiszen már az alakulásuk után rájöttek arra, hogy szükség van az élőzenés “aláfestésre”, ami talán mondhatni korszakalkotó is volt.  A feltöltődés után egy igazi nagykoncertre várunk, amit nyilván meg is adnak nekünk.

A nagy létszámú zenekarok díjára szintén pályázó Irie Maffia is igyekszik majd szétcsapni a házat. Bár tavaly csak egy 40 perces minikoncertet adhattak, de az olyan kemény volt, hogy máig emlegetjük. Reméljük idén azért végigjátszhatják a teljes repertoárjukat, aminek az új tagja a nemrég megjelent Wake Up című nyári hangulatú sláger.

Örülhetnek azok is, akik szeretik Lovasi András hangját, hiszen a Kiscsillag is a fesztiválra érkezik. Idén meghallgathatjuk a tavaly elmaradt átkötő szövegeket is. De ott lesz még a Vad Fruttik, hogy őrült melankóliába zuhanjunk és a Brains, hogy ugráljunk egy jót, hisz hajt minket a Drum and Bass rugója.