10 film, amit látnod kell júliusban

Az előző hónapban összeszedtünk nektek pár filmet a hazai bemutatók közül és mivel nyakunkon a július, összegyűjtöttünk 10 filmet a következő hetekre is nektek. Panaszkodni most sem fogunk, lesz itt mindenféle műfaj: vígjáték, sci-fi, akcióthriller, történelmi dráma és persze a képregényfilmek szerelmesei se maradnak magukra. Pókember visszatér és lazább, mint valaha! Ezen kívül Luc Besson és Christopher Nolan is új filmmel jelentkezik.

Kipörgetve (bemutató: július 6.)

Luxusautókkal a francia Riviérán száguldozni király dolog. Andrew és Garrett (Scott Eastwood és Freddie Thorp) testvérek és tolvajok, méghozzá a legjobbak. Megbízást kapnak, hogy lopjanak el egy gyönyörű és több millió eurót érő Bugattit a festői Dél-Franciaországban élő helyi maffiafőnöktől. Ám egy váratlan baki folytán a nyerő párost tetten érik. A film valószínű pörgős autós üldözéseket, jó csajokat, szép tájképeket fog a laza maffiasztoriba keverni, kíváncsi vagyok lesz-e valami plusz is benne.

Pókember – Hazatérés (bemutató: július 6.)

Pókember történetét immár másodszor rebootolják, a dolog érdekessége pedig az,  hogy ezúttal a Marvel Films Univerzum égisze alatt pillantunk bele a génmanipulált pókcsípést követően szuperhőssé avanzsált Peter Parker életébe. A fonalat  az Amerika kapitány – Polgárháború eseményei után vesszük fel, az ifjú Póki mentora, pedig nem más mint maga a Vasember! A főgonoszt, Keselyűt Michael Keaton alakítja, May néni szerepében pedig Marisa Tomei tűnik fel.

Swingerklub (bemutató: július 6.)

Az állandóan elégedetlen Adam izgalmat szeretne csempészni kényelmes, polgári életébe, ezért ráveszi feleségét, Irist, hogy elmenjen vele egy swingerklubba. A klub szabályai egyetlen dolgot tiltanak: a klubtagoknak nem szabad beleszeretniük egymásba. Adam azonban meglátja a gyönyörű fiatal lányt, Patriciát, és nem tud megálljt parancsolni érzelmeinek… A dán vígjátékhoz csak eredeti nyelvű előzetest találtam, de ezen is érezhető a nem mindennapi film hangulata és humora.

Baywatch  (bemutató: július 13.)

A nagysikerű tévésorozat moziverziójában az elkötelezett vízimentő, Mitch Buchannon (Dwayne Johnson) akasztja össze a bajuszt egy pimasz újonccal (Zac Efron). Ám a két vetélytárs összefog, amikor arról van szó, hogy fel kell göngyölíteniük egy bűnügyet, amely az egész öböl jövőjét veszélyezteti.  Feszes szituk és feszes izmok, dagadó hullámok és dagadó keblek, hatalmas poénok és parányi bikinik. Ezzel azt hiszem mindent leírtam, amit tudnotok érdemes. 40 fokban valószínű ez is lecsúszhat.

Én és a mostohám  (bemutató: július 13.)

Claire szülésznőként dolgozik. Egy nap hosszú idő után felbukkan életében egy rég nem látott ismerős. A különös találkozás teljesen felforgatja a nő mindennapjait. A francia drámában feltűnik a még mindig gyönyörű Catherine Deneuve, már csak miatta is érdemes jegyet váltani erre a mozira.

 

A majmok bolygója – Háború (bemutató: július 13.)

A legfrissebb Majmok bolygója reboot 2011-ben indult és komoly szakmai, illetve közönségsikert is aratott. Ennek nagyrészt az volt az oka, hogy az ismert események előzményeibe nyerhettünk betekintést méghozzá egy majom szemszögéből bemutatva. Az új széria harmadik részében a majmok már túlszárnyalták az embereket. Ami jó szándékú kísérletnek indult, az teljes hatalomátvétellé vált: immár az értelmes emberszabásúak a Föld urai. A városok elnéptelenedtek, a menekülőkkel nem tudni, mi történt, és a kevés életben maradt ember kis csapatokra szakadva bujkál… amíg bír, és készülődik. A háború ugyanis elkerülhetetlen. Caesar, a harcedzett és szuperintelligens csimpánz, aki nagyon sokat szenvedett az emberek rabságában nem tud felejteni és nem akar megbocsátani.

Dunkirk  (bemutató: július 20.)

Christopher Nolan új filmjében a dunkerque-i evakuálás eposzi történetét meséli el, ami a II. világháború egyik legtragikusabb emléke lehetne, ám egy különleges mentőakció története lett belőle. 1940 májusának végén a diadalmasan előretörő német hadsereg bevonult Belgiumba, és a franciaországi Dunkerque közelében a tengerhez szorította a brit és francia katonákat. A legfeljebb 5 kilométeres szakaszon a szövetségesek több mint 300 000 embere szorult össze, és nem volt merre menekülniük.
Az angol flottának különleges és váratlan akcióval, hatalmas veszteségek árán mégis sikerült véghezvinni a mentőakciót – és sikerrel juttatta ki a frontvonalból a szabad világ utolsó hadseregét. A gyönyörű képeket felvonultató ajánlót elnézve Nolan bevált színészeivel (Tom Hardy, Cillian Murphy) és zeneszerzőjével (Hans Zimmer) talán egy új háborús etalont rendezett. Nemsokára kiderül.

 

Szerelmes SMS  (bemutató: július 20.)

Clara fiatalon elhunyt szerelmét gyászolja. Hiába próbálja meg feldolgozni a hatalmas veszteséget, semmiben nem talál vigaszt. Barátnője tanácsára SMS-ben próbál meg elbúcsúzni az elhunyttól – nem sejti azonban, hogy annak telefonját már más használja. A szám új tulajdonosát, az érzékeny lelkű Markot nem hagyják nyugodni a felkavaró, szerelmes üzenetek… Vannak napok, amikor nagyon jól esik megnézni egy német romantikus vígjátékot. Egy esős, szomorkás nyári délután például tökéletes rá!

Valerian és az ezer bolygó városa (bemutató: július 20.)

Luc Besson hosszú évek óta dédelgetett álma volt vászonra vinni a legendás francia képregényt. Az ajánló lélegzetelállító és Besson (Ötödik elem) eddigi munkáit ismerve tuti nem fogunk unatkozni. A történet szerint Valerian (Dane DeHaan) és Laureline (Cara Develgine) a kormány különleges ügynökei, akiket az univerzum rendfenntartásával bíztak meg. Parancsnokuk (Clive Owen) útmutatása alapján következő küldetésük a lélegzetelállító intergalaktikus városba, Alphába vezet, amely egy folyamatosan növekvő metropolisz a világegyetem négy sarkából érkező ezernyi különleges fajjal. Az idők során az Alpha 17 milliós lakosa összekovácsolódott – egyesítették képességeiket és technológiájukat a fejlődés érdekében. Sajnos azonban az Alphán nem mindenkinek ugyanaz az érdeke, láthatatlan erők dolgoznak a háttérben, amelyek hatalmas veszélyt hozhatnak az emberiségre…

Atomszőke (bemutató: július 27.)

A többek között Budapesten is forgatott Atomszőke igazi adrenalinlöketnek tűnik, ahol Charlize Theron osztja a pofonokat. Lorraine Broughtont, a brit titkosszolgálat gyöngyszemét, az MI6 szexi és vad kémistennőjét egy nem mindennapi feladattal bízzák meg: Berlinbe küldik, hogy szerezzen meg egy listát, amin titkosügynökök, köztük kettős ügynökök neve szerepel, és amire a KGB is feni a fogát.
A dögös hírszerző felveszi a kapcsolatot a helyi beépített ügynökkel, David Percivallal (James MacAvoy), akinek segítségével a profi informátornő egyre magabiztosabban veti bele magát a berlini titkosszolgálatok halálosan veszélyes útvesztőjébe. Ám közben egyikük sem tudja, kiben bízhat meg, és kinek is dolgozik valójában…