Nemzeti Színház

Budapest, IX. ker. Bajor Gizi park 1.

www.nemzetiszinhaz.hu

Nemzeti Színház

Menjünk hajóval szórakozni!

A budapesti kulturális élet három fontos színterét, a Müpát, a Nemzeti Színházat és – kis sétával – a Budapest Parkot is bekapcsolja a menetrend szerinti hajózásba a BKK és a BKV.  Öt éve indult közösségi hajójárat a Dunán. Akkor még a Kopaszi gát volt a végállomás, így néhány perc sétával könnyedén elérhettünk a Zöld Pardonig. Sajnos az a…


Szeptemberi bemutatók a Nemzeti Táncszínházban

A Nemzeti Táncszínház idén már a harmadik olyan évadát kezdi meg, amely során különböző helyszíneken mutatja be új táncelőadásait. Ebben az évadban a már megszokott alternatív játszóhelyek mellett, a Millenárison, a Nemzeti Színházban, valamint a Zeneakadémia impozáns épületében láthatjuk viszont produkcióikat.


2016. szeptember 14 Tánc  
Hirdetés

Startol a Völgy!

Mától tíz napon át koncertek, színházi előadások, gyermekprogramok, kiállítások várják a Művészetek Völgyébe látogatókat. A három Balaton-felvidéki település, Kapolcs, Taliándörögd, és Vigántpetend utcáin több mint ezer kulturális programot tartanak majd. 


Tarolhat a Liza, a rókatündér a Magyar Filmdíjon

A Liza, a rókatündér kapta a legtöbb jelölést a 2. Magyar Filmhéten.  A Magyar Filmakadémia teljes tagsága február 28-a óta 18 kategóriában szavazott. Ma – közjegyző jelenlétében – kategóriánként az öt, legtöbb szavazatot kapott jelöltet hozták nyilvánosságra. Az akadémiai tagok most újabb titkos szavazással döntenek a nyertesekről. Holnap este, a Nemzeti Színházban tartandó díjátadón derül…


2016. március 05 Film  

Bodrogi, a nemzet színésze

Külvárosi legenda, Tanulmány a nőkről, Hogyan felejtsük el életünk szerelmét? Csak néhány cím Bodrogi Gyula filmsikerei közül. Beszélgetés a Kossuth-díjas művésszel.


2014. december 04 Színház  
Hirdetés

Külföldi társulatok a Budapesti Tavaszi Fesztiválon

A Madách Nemzetközi Színházi Találkozó keretén belül számos kelet-európai társulat vendégjátékát láthatjuk Budapesten. Csehov, Gogol, Dosztojevszkij és még sokan mások.


2014. február 21 Budapesti Tavaszi Fesztivál, Színház  

A csillagos ég – kritika

Ha valakinek van egészséges humorérzéke, akkor az értékeli a Mohácsi-testvérek munkáit. A csillagos ég című darab Mohácsi István és Mohácsi János műve, utóbbi rendezte az előadást, öccse pedig társszerzőként segítette.


2013. november 30 Színház  

Öt nemzeti év

A Csáki Judit gondozásában, szeptember elején megjelent könyv körülbelül két hét alatt a népszerűségi listák elejére ugrott. Sokan gondolhatják: húzzunk le még egy bőrt a keservesen meggyászolt Nemzeti Színházról.


Hirdetés

Köztársaságban is hullhatnak fejek

A Vígszínház Danton halála című előadása Alföldi Róbert rendezésében került a színpadra, benne az élvhajhász forradalmár címszerepében erőset alakító Stohl Andrással és az elő-előbukkanó áthallásokkal.


2013. október 29 Színház  

Danton halála

2013. október 23-ra tűzte műsorára a Vígszínház az Alföldi Róbert által rendezett, Georg Büchner azonos című drámájából készült darabot. Talán nem volt véletlenül az első előadás dátuma, hiszen a darab egészében az elnyomás és a zsarnokság problematikájára épül.


2013. október 29 Színház