A Hamlet nyílt próbájával vár a VígNap

Idén is számos meglepetéssel várja a vígnapon vendégeit a vígszínház társulata. Szeptember 10-én a hagyományokhoz híven bárki bepillanthat a kulisszák mögé a színház művészeinek vezetésével, beleshetnek eszenyi enikő legújabb rendezésébe, a hamlet című előadás próbájába. A vígnapot a színház facebook-oldalán élőben követhetik, így az egész világ a vígszínház társulatával lesz!

A vígnapon számos titok kiderül a 122. Évad bemutatóiról, a nagyszínpadon az igazgatónő bemutatja az új bemutatók szereplőit és alkotóit. A házi színpadon részleteket láthatnak a mondjad, atikám! Című készülő józsef attila estből. Találkozhatnak a pál utcai fiúk szereplőivel és a vígszínház művészeivel is, bárki készíthet közös fotót, vagy dedikáltathatja az új évadra szóló vígszínházi bérletét, hiszen a vígnapon kedvezményes jegy- és bérletvásárlásra is nyílik lehetőség! A jótékonysági süteményvásár bevételét pedig idén is az ódry árpád színészotthon javára ajánlják fel.

Részletes program:

12 órától – a nagyszínpadon beszélgetés a következő évadról és nyílt próba a hamlet című előadásból
Eszenyi enikő beszélget a következő évad bemutatóiról, megszólaltatva az alkotókat és az előadásokban szereplő művészeket.
A vígszínház 122 éves történetében ez az első alkalom, hogy műsorra kerül shakespeare leghíresebb műve eszenyi enikő rendezésében. A nyílt próbán közreműködnek a készülő új bemutató szereplői.

14:30-tól – a padlás 30! – nagyszínpad
1988. Január 29-én mutatta be a vígszínház a padlást, 122. Évadukban a legendás előadás 30. Születésnapját ünnepelik. A vígnapon beszélgetnek az előadás alkotóival, a művészekkel és felcsendülnek a legendás dalok az előadás szereplői és presser gábor előadásában.

12:15-től, valamint 13:15-től – nyílt próba a mondjad, atikám! Című előadásból – házi színpad
József attila pusztító szenvedélyének és szeretni vágyásának mélységből merít vecsei h. Miklós önálló estje.

15:30-tól – ráadás – újabb visszapillantások – lázár egon könyvbemutatója – nézőtéri büfé
„a kilencvenöt éves lázár egon a bölcsességével és tapasztalatával lett a magyar színházalkotók doyenje.” Ungvári tamás

12 órától egész napos program: vígtour
Vígszínházi színészek és munkatársak vezetésével bárki bebarangolhatja az épületet a pincétől a padlásig. Kövesse kedvencét a ditrói mór utca felőli bejárattól!

16 órától – vígsüti
A színház művészei saját készítésű édességeiket árusítják, idén is az ódry árpád színészotthon javára ajánlják fel a bevételt.

Egész napos programok (12 órától)
Vígcsoki – hegyi barbara sütitanodája.
Jelmezes fotózás és arcfestés – a fotósarokban bárki felpróbálhat egy-egy jelmezt, és fényképezkedhet a vígszínház művészeivel, köztük a pál utcai fiúk szereplőivel és a 30 éves robinsonnal.
Vígjátékok – vetélkedő gyerekeknek a vígszínház fiatal művészeinek közreműködésével.

A vígnapon minden program 500 ft-os jeggyel látogatható, melyet online és a jegyértékesítési pontokon is megvásárolhat.