I. MagdaFest – Szabó Magdolna 100

Szabó Magda születésének 100. évfordulója alkalmából a Csokonai Színház MagdaFeszt címmel fesztivált szervez október 2. és 10. között, melyen a debreceni írónő műveiből készült és általuk inspirált produkciókat láthat a közönség.


2017. október 02 Kultúra, Programajánló, Színház  

Lírai dokumentumjáték ’56-ról

A Csokonai Színház a nyári vendégjátékok és a Vidéki Színházak Fesztiváljára készülő Orlando után a Szélfútta levél olvasópróbájával kezdte meg 2016/17-es évadát. Az októberben debütáló darab a Debrecenben történtek felidézésével emlékezik meg az ’56-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulójáról.


2016. október 10 Színház  
Hirdetés

10 éves a MODEM

A debreceni Modern és Kortárs Művészeti Központ szeptember 23-án és 24-én kétnapos dzsemborival ünnepeli a nyitás tizedik évfordulóját, óránként egy évet megjelenítve az elmúlt évtizedből, dizájncenterrel, kerekasztal-beszélgetésekkel, performanszokkal, koncertekkel, kiállításokkal, szubjektív tárlatvezetéssel, filmvetítéssel és meglepetésekkel. Közreműködnek Fábry Sándor, fe Lugossy László, Soma Mamagésa, az ef Zámbó Happy Dead Band, a Korai Öröm és még sokan…


2016. szeptember 17 Kiállítás  

Élő vonalak, beszélő színek

Gyarmathy Ágnes Munkácsy-díjas látványtervező művész válogatott alkotásaiból nyílik kiállítás 2016. augusztus 27-én 17 órától a debreceni Csokonai Színház évadnyitó gálájának nyitányaként, a színház első emeletén.


2016. augusztus 26 Kiállítás, Színház  

Végre újra színházszezon a Csokonaiban

A Szép estéket, Debrecen! évadnyitó gálával veszi kezdetét a Csokonai Színház következő szezonja 2016. augusztus 27-én 18 órától. A művészek nemcsak a repertoáron maradó népszerű előadások (Made in Hungária, Tüzet viszek) egyes jeleneteiből válogatnak majd, hanem ízelítőt adnak az új évad prózai és zenés bemutatóiból is.


2016. augusztus 16 Programajánló, Színház  
Hirdetés

„Amit estig raktak, leomlott reggelre…”

Az erdélyi népballada, a Kőműves Kelemen zenés feldolgozásával kezdődik a Nagyerdei Szabadtéri Színpad programsorozata. Ezentúl minden évben a Csokonai Színház egy bemutatójával indul majd a szabadtéri színházi szezon Debrecenben.


2016. június 15 Színház  

Kortárs művészetek találkozása a MODEM-ben

Szokatlan nézőpontból mutatják be az Antal-Lusztig-gyűjtemény egy részét a debreceni MODEM-ben: ezúttal kortárs művészek reflektálnak (képzőművészeti, irodalmi vagy épp zenei művekkel) a kollekció egy-egy ismert darabjára, meglepő műpárokat hozva létre a „gémkapcsozással”.


2016. június 02 Kiállítás  

A Csokonai Színház Lengyel Györgyöt köszönti születésnapján

A jubileumi évadot ünneplő sorozat záróestjén Lengyel Györgyöt, a debreceni színház történetének egyik legjelentősebb művészi személyiségét köszönti születésnapján a Csokonai Színház.


2016. május 24 Színház  
Hirdetés

Vigyázat Tini-Pop-Punk riadó!

Kezdem azt hinni, hogy velem van baj, mikor azt olvasom egy magazinban vagy portálon, hogy mára a Fish! zenekar Magyarország megkerülhetetlen együttese lett. Mondjuk Wikipedián is fent vannak szóval lehet van benne valami – igen lecsekkoltam.


2016. április 25 Bandák, Koncert  

10 éve ment el a munkás író

Január 30-án volt tíz éve, hogy elhunyt Tar Sándor, a rendszerváltás utáni munkáslét legnagyobb krónikása. Magányosan halt meg, de súlyos örökséget hagyott a magyar irodalomra.


2015. február 04 Könyv, Kultúra