Harmadik albumán dolgozik a Half Note City

Olvasási idő: 2 perc

Már harmadik albumán dolgozik a többféle stílus elemeit ötvöző Half Note City. A legendás New York-i dzsessz klub nevét viselő zenekar egységesebb és érettebb lemezzel kíván a rajongók elé lépni, amelyen egy-két népdal-feldolgozás is hallható lesz. Az új album keverését az idei „Év Hangmérnökének” választott Hidasi Barnabás végzi majd.

half_note_cityA Half Note City első kislemeze a Roadie volt, amely 2012-ben jelent meg öt felvétellel. 2013 végén elkészült a Japán című album, amelyen már nyolc vegytiszta dal kapott helyet. „A második album elkészítésében session zenészek is részt vettek, azonban a legújabb lemezen kizárólag a zenekar tagjai lesznek hallhatóak. Ennek köszönhetően számaink egységesebben és érettebben szólalnak majd meg”- jegyezte meg Muzsnyai Márti, a Half Note City énekesnője. A legújabb album címe egyelőre még hétpecsétes titkok, azonban a dalok felvétele legkésőbb 2015 októberében ér véget, hogy novemberben már a közönség számára is elérhetőek legyenek.

Irodalom és népdalok

A korongra felkerülő újdonságok között van az „Így van ez”, valamint a „Dzsungel” című szám is. Utóbbi a Half Note City-től nem meglepő módon egy irodalmi műfeldolgozás, amelyet Molnár Gábor rovarkutató, „Jaguárországban” című műve ihletett. De az „Elindultam” valamint az „Ahol én” című népdalfeldolgozás is megtalálható lesz az új albumon.

Retró bűnügyi sorozatok

Mindezek mellett még biztosan helyet kap a lemezen a zenekar legújabb szerzeménye, a retró bűnügyi sorozatok főszereplőiről megemlékező „Cetropelli” is. A Kojak, Derrick, Colombo és más ballonkabátos hősöket felvonultató slágergyanús dal felvételére nemrég került sor. A számhoz hamarosan klip is készül, amelynek videófelvételeit januárban forgatja le a banda.

„Az új számok tekintetében követni fogjuk azt a hangzásvilágot, amely a második lemezünket jellemezte, ezúttal azonban az alapötleteken kívül mindenki hozzáteheti majd a saját stílusát is, így színesebb és személyesebb dalok születhetnek” – hívta fel a figyelmet Muzsnyai Márti.

Különleges ünnepi meglepetés

Az együttes karácsonykor különleges videóösszeállítással lepte meg rajongóit, amely az „Egyedül” című számhoz készült. A magány keserűségét feldolgozó dal még a második albumról való, azonban a világhálón most először tekinthető meg különleges, hangulatteremtő mozgóképekkel együtt.

Half Note City

A Half Note City zenekart a jazz&blues világából érkező, kísérletező kedvű Muzsnyai Márta énekesnő és a Mona Lisa Overdrive szkafanfenderes gitárhőse, Makkay Imre hozta létre 2012 februárjában. A Half Note City (HNC) eddig meglehetősen aktív volt, hiszen a két album mellett öt klip is született, ugyanakkor a zenekar már új albumon dolgozik és hamarosan vadonatúj klipekkel lepi meg a rajongókat. Az együttes zenei világára az acid jazz, a space rock, a trip hop és a drum and bass stílusok keveredése jellemző.