Új dalt osztott meg a Warhaus

A Balthazar frontembereként megismert Maarten Delvoldere szólóprojektje, a Warhaus októberben új albumot ad ki, amiről meghallgathatóvá vált az első kislemez.

A Leonard Cohen, Nick Cave és Tom Waits zenei hagyatéka által megihletett első lemez, a We Fucked a Flame into Being után tegnap került bejelentésre, hogy október 13-án érkezik az énekes-dalszerző második lemeze, ami a zenekar nevét viseli magán.

A Warhaus hamarosan megjelenő új albuma jellemzően az úton íródott, bár ehhez egy dalszerzői elvonulás is hozzájárult, mikor Maarten Kirgizisztánba utazott, ahol csak egy helyi pásztor lehetett a társasága. „Csak körülnéztem, és a dalok hegyén találtam magam” – mondta az énekes, aki Belgiumba visszatérve már stúdióba is vonult barátnőjével, egyben a Warhaus háttérénekesnőjével, Sylvie Kreusch-sal, hogy rögzíthessék az új dalokat. A kettejük közt pulzáló intimitás már az első lemez hangulatát is meghatározta, és ugyanez a dinamika lesz tetten érhető az új dalokban is. „Teljesen más emberek vagyunk, Sylvie egy természeti erő, amit nem tudok teljesen megérteni sem, miközben én jellemzően mindent túlgondolok. Ez így több mint érdekes kombináció.”

Az új album felvételeibe ezúttal a turnékon jelenlévő kísérő zenészek is látható szerepet kaptak, így mindenki hozzá tehette a saját elképzeléseit a végeredményhez. Ahogy Maarten mondta: „Ők nem jazz zenészek, viszont hibátlanul imitálják, hogy azok” – ez lehetett az alapja a közös sessionöknek is.

A Warhaus szeptember 21-én lép fel este 20:30-kor az A38 hajón. További infókat itt találsz!