Site icon Socfest

“Mindenkinek van egy hangja, egy hang, hogy meghallgassák”

Zap Mama, vagyis Marie Daulne egy olyan, újfajta vokális zene létrehozója, ami az egész
világon ismertté vált. Többszólamú női kvintettje a legkülönbözőbb zenei stílusokat ötvözi: a cappellát, latin zenét, jazzt, R’n’B-t, hip-hopot és soult. Az elmúlt 20 évben, különböző zenei formációkban folyamatosan fejlődött, ma pedig már több is, mint egy énekesnő. Szeptember 30-án hihetetlen zenei tudása felcsendül a MoMkult falai között. Nem érdemes kihagyni!

A díva egyedülállóságát az afrikai, amerikai és európai kulturális hatások alkotják. Zap Mama összeköti a közönséget a világ hangjaival, megkötések nélkül, a határok kitolásával. A ’80-as évek indította el a kísérletezés útján. 1987-től jazz éneket tanult Antwerpenben, majd 1990-ben megalapította az Afro-Európai ének-kvintettet, a Zap Mama-t. 1992-ben a Talking Heads frontembere, David Byrne szárnyai alá vette. Mivel a siker nőtt, a kvintett világszerte meghívásokat kapott, köztük a Montreux-i jazzfesztiválra (CH), a North Sea Jazz Fesztiválra (NL), a Womad-ra (AU, NZ, UK), a Glastonbury-re (UK) és még számos helyre. Az első Észak-Amerikában megjelent Zap Mama album 21 héten keresztül vezette a Billboard listáját. Marie zenéjére szintén ez idő alatt bukkant rá Mathieu Kassovitz, felhasználva azt Métisse c. filmjéhez. Zap Mama első lemezét, az Adventures in Afropea-t, Grammy-díjra jelölték a legjobb világzenei album kategóriában.

1995-ben felkérést kapott egy Coca Cola reklám főszerepére és zenéjére, amelyet világszerte sugároztak az 1996-os atlantai nyári olimpiai játékok alatt. Ezzel a figyelem középpontjába került világszerte, és a Zap Mama zenéje is jóval erősebb városi befolyást szerzett. 2000-ben Marie New Yorkba költözött, ahol önálló karrierje is elindult. Az elmúlt évek során bejárta az egész világot. Visszatérve gyökereihez, a már védjegyévé vált tiszta énekhangot osztja meg a rá jellemző szenvedéllyel.

Az új Zap Mama koncepció, a Vocal Flashmob a zenei találékonyság kiteljesedése. Az internet segítségével a közönség megtanulhatja Zap Mama dalait, hogy közreműködőként részt vehessen a koncerten, kórusként csatlakozhasson a showhoz.

Ezzel az új projekttel az egész közönséget bevonom a koncertbe. Ez egy kollektív zene, amit meg kell osztani, hogy hallhatóvá váljék a sokaság rezonanciája. Mindenkinek van egy hangja, egy hang, hogy meghallgassák. – mondja az énekesnő.

Jegyvásárlás
Állójegy: 7300 Ft. (Amiből az első 300 darab: 5900 Ft.)
Ülőjegy: 6700, 7300, 8900 Ft.

Következő Get Closer koncertek:

Al Di Meola – Elysium and More
2015. augusztus 19. 19h – MoMkult

In Line feat. Magyar Bori és Barabás Lőrinc – Tribute to Csepregi Gyula
2015. szeptember 28. 19h – MoMkult

Kenny Garrett Quintet
2015. november 2. 20h – MoMkult

Oregon
2015. november 9. 20h – MoMkult

Exit mobile version