Site icon Socfest

Tábortűz és jubileumok – EFOTT

Már-már szokásossá vált, hogy az EFOTT felforgatja a Velencei tó partját. Idén júliusban rengeteg különleges programmal teszik az eddigieknél is egyedibbé ezt az immár hat napossá duzzadt fesztivált.

Ezúttal is sok újítással és exkluzív élményprogramokkal készülünk az EFOTT-ozóknak, kezdjük rögtön azzal, hogy idén egy teljes nappal hosszabb lesz a fesztivál. Legyen szó izgalmas nappali elfoglaltságokról, mint az egyetemek harca, a kocsmakvíz, a különböző sportolási lehetőségek, a hagyományőrző Muzsika szigete és egyéb kulturális programok, hisszük, hogy minden korosztály számára tartogat élményeket ez a rendezvény. Persze zenei vonalon is nagyon erősek leszünk, hiszen a legnagyobb hazai kedvencek mellett olyan világsztárok látogatnak el a Velencei-tó partjára, mint Sean Paul, a Hurts, Tinie Tempah és Borgore – ismertette a terveket Maszlavér Gábor fesztiváligazgató.

Az idei fesztiválon a ma divatos food truckokból (is) ehetünk jókat

-1. nap

A hét eddig is kedden kezdődött, ám mivel vasárnap is pörög majd a buli, így eltolódott a számozás. Ezen a “beköltözős” napon ugyan a fesztivál nagy része még nem üzemel, de a hangulatos időtöltésről gondoskodnak a szervezők.

A Drótszamár kemping és a strand terület lesz nyitva, ahol a tervek szerint utcazenészek, fúvósok és pop-up bulik várják majd a sátorállításon túlesetteket – éljen a 2 másodperces sátor! Ezen kívül exkluzív akusztikus koncert ad a Punnany Massif, a Clud 9+ és a Margaret Island. Lábas Viki és Füstös Bálint kis ízelítőt is adott ebből a sajtótájékoztatón.

Videó a kép mögött!

Viki azt is elmondta, hogy tőlük nem áll távol az utcazenélés, viszont azt a folyamatos futkározást és ugrálást nem fogja tudni kivitelezni, így valószínűleg toporzékolni fog.

0. nap

“A nulladik nap mindig a legnagyobb sztároké. Megható, hogy most én lettem az”

Ez a nap a közelmúltban 70 éves Dévényi Tibi bácsié lett. Az EFOTT-ok legmeghatározóbb bulijait prezentálja immár 10. éve. Ebből a kettős jubileumból fakadóan a szerdai napon egy különleges szettel készül. Zenész barátai mellett a két fia is fellép a színpadra. Bár csak Dévényi Dani lovagol a lemezeken, de Tibi bácsinak évek óta nagy álma fog teljesülni ezzel.

Mindig meghatódom, amikor azzal szembesülök, mennyire szeretik a fiatalok azt, amit csinálok. Ez a szülinapi show egy három órás össznépi buli lesz, ahol az általam felvonultatott zenéket időnként egy-egy kedves vendégem szakítja majd meg. Ott lesz velem Vincze Lilla, Náksi Attila és Betty Love, Takács Tamás, a BonBon, a GrooveHouse és Szandi is. Sőt a tervek szerint Mikler Roland kézilabdázó segítségével 70 pontos labdát is kidobok majd – árulta Dévényi Tibor.

A Dévényi “fiúk” együtt lépnek majd fel

Ami még fontos…

Az idei évben a 650 éves Pécsi Tudományegyetem a fesztivál házigazdája, akik úgy gondolták, hogy átemelik a PEN-en már jól működő versenyüket ide is. Maximum 30, 4-6 fős csapat fogja összemérni a tudását és az erejét. Ezen kívül a PEN-tehetségkutató nyertesei is bemutatkozhatnak.

Maszlavér Gábor fesztiváligazgató ígéretet tett, hogy idén még egyszerűbb lesz a fesztiválkártyán maradt pénz visszaszerzése, illetve elárulta, hogy

5 deci sör áráért 6-ot kapunk!

Újítás továbbá, hogy készül egy chatbot is, ami azon túl, hogy gyorsan fog tudni információkat adni, figyeli majd a kereséseket is és lesz olyan DJ pult, ahol a legkeresettebb előadókat, számokat fogják játszani.

Fotó: Halbauer Zoli

Exit mobile version