Már írtuk korábban, milyen ízekre és programokra számíthatunk az idei Gourmet Fesztiválon, azonban a nézelődésen és kóstoláson kívül még egy programban részt vehetünk, amely sokkal interaktívabb. Nézzük, milyen workshopok lesznek május 13-15-én.
A workshopokon különféle ételek készítését sajátíthatjuk el, miközben sok fortélyt ismerhetünk meg. Sajnos ezek a programok nincsenek benne a fesztiválos jegyárban, viszont a jegy mindenképpen szükséges hozzá. Ezen kívül mindegyik “főzőcske” 1990 forintba kerül.
Május 13., péntek
15.30. – Trüffelkészítés és minden a csokoládéról, Harrer Abosi Beatrixszal
A Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda tulajdonosa vezet be minket a trüffelkészítés fortélyaiba, rögtön háromféle ízesítésű trüffellel kezdve.
17.30. Gyökeresen más főzelékek Szatmári Ferivel
Szatmári Feri, vagy másként, Főzelékes Feri megmutatja, miért is kapta becenevét, vagyis a már agyonunt főzelékeket és feltéteket gondolja újra, és mutat új irányt.
Május 14., szombat
14.00 – Kávékülönlegességek a Nespressótól
Nem kell barista tanfolyamot elvégezni ahhoz, hogy kicsit több fogalmunk legyen a kávé misztikumáról, a rövid kurzuson a kávé kóstolása és kávékoktélok elkészítése mellett megmutatják a perfekt Créme Bruleé elkészítését is.
15.30 – Pék, ha kreatív
Otthon péksüteményeket előállítani időigényes ugyan, de biztosan finomabb és egészségesebb, mint a metróaluljárók látványpékségeinek kínálata. Szabadfi Szabolcs, a Panificio il Basilico tulajdonosa minden bizonnyal kedvet csinál ahhoz, hogy nekiálljunk otthon kísérletezni.
18.30 – Marhaságok tetőtől talpig
Mindenkinek ajánlott, aki legalább olyan vöröshús analfabéta, mint én. Gál Józsi hentes és Tobai Róbert mindent elmond, amit a marhahús elkészítéséhez tudni érdemes; az állat részei, felhasználási módok, hőfokok, és persze a tökéletes steak.
Május 15., vasárnap
12.30. – Rizottó és tésztakészítés Giannival
A rizottó könnyűnek tűnik, valahogy mégis legalább olyan könnyű megcsúszni vele. Most kiderül, hogyan lehet kiváló rizs-és tésztaételeket az asztalra tenni.
14.00. – Koktélalapok Nagy Zoltánnál
A Butiq’Bar nem csak egy koktélos gasztroshow-val készül, hanem egy gyorstalpalóval, a finom alkoholos “üdítők” kedvelői számára. A jó kedv garantált.
15.30 – Halbontás a Budaörsi Halpiacon
Ha már az idő kedvez a horgászatnak, hasznos tudni, mit kezdjünk a kifogott hallal. A bemutató után a halakból pár egyszerűbb fogás is készül, illetve a “hidegen főzés” folyamatának hátteréről is szó esik.
17.30 – A barbecue alapjai Adorjányi Máriusszal (Nyárspolgár)
A barbecue hazai úttörője kitér a sertésoldalas bontására, részeire, a BBQ fűszerekre, illetve mindenre, ami ehhez a témához szorosan kapcsolódik.