SzeptEmber Feszt - Socfest

SzeptEmber Feszt

Olvasási idő: < 1 perc

A fesztivál, amelynek középpontjában az egyik leginkább ismert hazai étel és annak különféle elkészítése, azaz a pörköltfőzés áll, évről évre bővülő programkínálattal várta az érdeklődőket a Népligetben.

A főváros egyik legjelentősebb, díjmentesen látogatható gasztronómiai-kulturális fesztiválja, a háromnapos SzeptEmber Feszt. Immár több mint egy évtizedes hagyomány, hogy minden év szeptemberének első hétvégéjén a magyar ételkészítés tradíciójának megőrzésére, emellett egy színes kínálattal rendelkező családi hétvégére invitálja a fesztiválszervező Hotelinfo Kft. a magyaros ízek és az igényesebb élőzene kedvelőit.

A SzeptEmber Feszt keretein belül kerül megrendezésre kerül a MetalWar Fest is, ami egy ingyenes metál fesztivál, amely értetek, a rajongókért jött létre. A fellépő remek zenekarok a fesztiválon adott ajándék koncerttel hálálják meg az egész éves támogatásotokat. Szombaton rengeteg külföldi fellépő zúz majd, vasárnap pedig inkább a magyaroké a pálya. Az utolsó estét a Pokolgép zárja.

Bár tudom, hogy már zajlik az esemény, a legnagyobb felhajtás szombaton és vasárnap lesz. A színpadokon egész nap szól a zene, a Pörköltek terén rotyog a pöri, de lesz Gyerekbirodalom és Kézművestér is.

Zeneileg a már említett metálvonalon kívül rengeteg hazai együttes lép fel, köztük a 25. születésnapját ünneplő Üllői Úti Fuck. Ezen kívül talán ez az egyetlen szabadtéri fesztivál, ahol külön színpadon szól, majdnem egész nap a mulatós zene is.

Érdemes kilátogatni minden zene- és pörköltrajongónak!