Site icon Socfest

Ha farsang, akkor fánk!

Csörögefánk

A farsang csak a fánkkal lehet teljes. A csörögefánkot, vagy más néven forgácsfánkot még a legkezdőbb szakács is könnyen el tudja készíteni. Ráadásul ebben a receptben még képek is segítenek téged!

Elkészítési idő: 25 + 30 perc.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A lisztben elkeverjük a sót, a sütőport és a porcukrot. A közepébe beletesszük a tejfölt, a tojást meg a rumot, és kézzel összekeverjük.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lágy tésztát gyúrunk belőle. Fél óra pihentetés után vékonyra nyújtjuk.

 

 

 

 

 

 

A tésztalapból apró, kb. 5×5 cm-es négyzeteket szaggatunk, melyek közepére rézsútos vágást csinálunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

A kész formák két szemközti sarkát megfogva, az egyiket felülről, a másikat alulról átbujtatjuk a lyukon, majd meghúzzuk kicsit.

 

 

 

 

Ezután folyamatosan süthetjük ki a fánkokat forró olajban.
Ahogy barnul, már fordíthatjuk is át a másik oldalára.

 

 

 

 

 

A kész sütiket porcukrozzuk.

 

 

 

 

 

 

Frissen fogyasztva a legfinomabb, akár lekvárral is ízesíthetjük.

Exit mobile version