Gasztronómia

Ismét a magánéttermeké a terep!

By Petik Tibor

May 15, 2013

Ahogy már novemberben írtuk, egy újfajta megnyilvánulási lehetőség terjedt el a kontinensünkön, ami a hobbiszakácsokat célozta meg. Különösen azokat, akik szeretnék megmutatni országnak-világnak, hogy mit tudnak, de nem vesződnének ezért egy étterem, büfé, kifőzde megnyitásával. Számukra ideális a május 18-án, szombaton megvalósuló Restaurant Day, amelynek keretein belül egy egész napra éttermet csinálhatnak kertjükből, nappalijukból vagy éppen az irodájukból.

A jelentkezés feltételeit és egy étterem megnyitásához elengedhetetlen tippeket korábbi cikkünkben vagy a hivatalos weboldalon már elolvashattátok, most inkább a már nyilvános éttermek közül csemegéztünk.

[facebook_event id=369231293198562 float=right]Smooky BBQ, ahol megkóstolhatjátok a sertés legfinomabb részét kamado grillben olyan omlósra sütve, hogy az leessen a csontról. Friss hamburgerbuciban tálalva mennyei csemege lehet.

[facebook_event id=556323444390478 float=right]La Forchetta D’Oro lányai már harmadik alkalommal kényeztetik az ízlelőbimbóinkat. A “menü” még nem publikus ugyan, de korábbi tapasztalataink alapján igazán fenséges (pék)sütikkel várnak majd. Az évszakra való tekintettel a helyszín a nemrég nyitott Wndrlnd lesz a Margitszigeten.

[facebook_event id=443207172440094 float=right]A Hamvas Ételbár létrehozói igazán tavaszias menüvel és rengeteg barackkal várják az érdeklődőket. Barackleves, barackos-mentás üdítő, húsos és vega rizottó és még sok-sok finomság.

[facebook_event id=157551694419040 float=right]Az M2M csapata egy igazán érdekes felfogással kezd neki a “bulinak”. Nevük a minimal to maximal rövidítésén alapul, és úgy gondolták inkább “dzsemmelgetnek”, vagyis azt főznek, amihez épp kedvük van: a lényeg, hogy ne egy hagyományos étel legyen.

[facebook_event id=164162930417231 float=right]A POPálca inkább egy nassolós délutáni piknik lesz, mint étterem. Pálcára tűzik a sós és édes falatkákat, készítenek mangós mártogatóst, lesz jazz és lampion. Igazából úgy érzem, egy kellemes ráhangoló állomás lehet, ha nem egy pop-up éttermet látogatnátok meg.

[facebook_event id=383128665137647 float=right]Kifejezetten a vegetáriánusok számára nyílik a Vega falatok pop-up étterem. Friss, ropogós zöldségek, gyümölcsök, mártogatók, smoothiek és még főtt ebéd is előfordulhat, cserébe új recepteket, ötleteket és különleges fűszernövényeket vár a szervező. Vegák paradicsoma lesz ez a helyszín.

[facebook_event id=336362946490613 float=right]Aki pedig már megebédelt, annak a DesszertPiknik legyen az utolsó állomás, ahol öt hölgy alkotta rengeteg édes és sós sütemény várja a desszertre vágyó gyomrokat, amit a parkban, pokrócon heverészve illik elfogyasztani, akár egy piknikezésen.

[facebook_event id=181343558690763 float=right]Végül pedig a kutyásoknak egy külön esemény a WuffBisztró. A Szentendrei Kutyasulisok is úgy gondolták, hogy csatlakoznak a Restaurant Day-hez, ám ők nemcsak a gazdikra, hanem a négylábú kedvencekre is gondoltak.

A teljes étteremlistáért kattintsatok ide!