Site icon Socfest

Kopasz barátunk-a nektarin

Ha már nyár van, feltétlenül ki kell élveznünk a napsütés előnyeit a pancsoláson kívül. Legjobb ezt a jó szokásunkat a gasztronómiában is kihasználni. Mivel az elmúlt hetek kánikulájában jól jött volna egy kis üdítő desszert, ezért most három nektarinos finomsággal szolgálok.

 

Nektarin krémleves

Hozzávalók

 

Egy nagy tálba beledarabolunk 4 nektarint, beletesszük a kissé felhevített mézet, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a citromhéjat és a tejet. Botmixerrel pépesítjük. Később a félig habbá vert tejszínt is hozzáadjuk. Utolsó simításként a maradék gyümölcsünket felkockázva a levesbe dobjuk.

 

Nektarin shake

Hozzávalók (2 főre)

Miután a gyümölcsöket pépesítettük, hozzáadjuk a tejszínhabot. Keverjük bele a barna és a sima kristálycukrot is. Kavargassuk, és közben szórjunk bele nagyjából egy mokkáskanálnyi fahéjat. A csokit gőz fölött olvasszuk meg és a öntsük rá a pépre. Tejjel hígítsuk a végén. Igazán meleg napokon tört jéggel lehet lehűteni.

 

Bodzás nektarin sorbet

Hozzávalók

 

A megpucolt, felkockázott barackot tegyük egy tálba, és a többi összetevővel együtt pürésítsük csomómentesre. Adagoljuk formákba, majd kb. 6 órára tegyük be a fagyasztóba. (Manapság jópofa szilikon formákat is lehet kapni, ajánlom hozzá.)

 

Exit mobile version