Site icon Socfest

Alma háromféleképpen

Ha sikerül egészen olcsón hozzájutnotok az almához, tankoljatok be, és próbáljátok ki ezeket a recepteket! Megint igyekeztem a főszereplőnket, ezúttal az almát változatosan bemutatni. Egy kis alkohol, hús mellé finom szósz és almás fasírt a mai ajánlatom. További almás receptek itt.

 Sült almalikőr

Hozzávalók

A felkockázott, kimagozott almákat fektessük rá sütőpapírral borított tepsire. Minden almára szórjunk két evőkanál barna- vagy kandiscukrot. Dobjunk a tepsibe még 4-5 darab fahéjrudat, 5-6 darab csillagánizst, majd tegyük be a sütőbe. 20 percig süssük úgy, hogy az alma legyen aranybarna. Az  egészet kanalazzuk egy jól zárható, nagyobb befőttesüvegbe. Öntsük nyakon vodkával vagy almapálinkával. Naponta legalább egyszer rázogassuk össze, és hagyjuk érlelődni két hétig. Az elkészült likőrt szűrjük le, és töltsük kis üvegekbe.

Tipp: Körtéből és birsalmából is kipróbálhatjuk  receptet. Az alkohol mennyiségét érdemes kitapasztalni.

Fahéjas-gyömbéres almaszósz

Hozzávalók

Forraljuk fel egy serpenyőben a hozzávalókat, majd 20 percig főzzük lassú tűzön. Pépesítsük villával az almát és főzzük tovább minimum 5-10 percig, hogy sűrű szósz állagot kapjunk.

Tipp: A csillagánizs, a borókabogyó és a szegfűbors jól kiegészíthetik a pürét. Sertés és szárnyasok mellé illik a legjobban.

Forrás: http://www.otletkonyha.hu/

Almás csirkefasírt

Hozzávalók

A csirkét daráljuk le, az almát reszeljük meg, a hagymát vágjuk apróra. A zsemlét áztassuk tejbe és csavarjuk ki. A ledarált húshoz keverjük hozzá az almát, a hagymát, a zsemlét és a tojást. Ízesítsük (friss) borsikafűvel és sóval. Az alaposan összedolgozott masszát tegyük egy olajjal kikent és zsemlemorzsával megszórt őzgerinc formába és közepes tűzön süssük pirosra.

Tipp: Egy kis chili és csillagánizs is jól passzol  fasírtba.

Exit mobile version