Site icon Socfest

Cukkinis cukiságok

Bazsalikomos cukkini krémleves

A cukkini alacsony kalóriatartalma és kevésbé intenzív íze miatt, nemcsak jól kombinálható alapanyag, de fogyókúrákban és a legtöbb diétában is változatosan alkalmazható. Ez a három recept egy kis ötletadó a nyári előkészületekhez.

 Bazsalikomos cukkini krémleves

Hozzávalók

Felaprítjuk a hagymát és zúzott fokhagymát, olívaolajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a karikákra vágott krumplit és pár percig pirítjuk. Felöntjük a zöldségalaplével, kb. 20 percig főzzük. Ezután hagyjuk picit hűlni, majd turmixgéppel pépesítjük. Sózzuk,borsozzuk, és még 2 percig főzzük. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott cukkinit, és 20-25 percig főzzük.

Darált hússal töltött cukkini

Hozzávalók

A darált húst összekeverjük a töltelékkel. (Bárány is lehet, ilyenkor rozmaringot vagy mentalevelet használjunk!) A cukkinit kivájjuk és elfelezzük, vagy negyedeljük. Beletöltjük a keveréket és alufólia alatt, 200 fokos sütőben nagyjából egy órán át sütjük, majd a fóliát levesszük róla, ráhintjük a reszelt sajtot és pirosra pirítjuk.

Cukkinisaláta almával és ananásszal

Hozzávalók

Öntethez

Az összetevőket hajszálvékonyra szeleteljük, majd összeforgatjuk a bazsalikommal és a karikára vágott újhagymával. Sózzuk, borsozzuk. Az öntethez a mustárt és a balzsamecetet összedolgozzuk a majonézzel és a cukorral, majd meglocsoljuk a salátát.

 

 

Exit mobile version