Site icon Socfest

Érik a szőlő…

Forrás: http://www.kap2011.eu/fotok/szolo-dulo

Múlt héten egy ismert népdal ihlette meg a főcímet, és ez most sincsen másként, mivel észrevettem, hogy elég sok népdal szól az őszről, így érintőlegesen a gyümölcsökről is. Az e heti téma, tehát a szőlő köré épül.

 

Camembert-saláta szőlővel

Hozzávalók

A megmosott szőlőt az egycentis kockákra vágott camamberttel egy tálba tesszük. A mandulát durvára törjük, összekeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a majonézt. Jól behűtjük.

 

Szőlős csirkecomb

Hozzávalók

A rozét összekeverjük a mustárral. Az előfőzött burgonyát, a negyedelt hagymát, a gerezdjeire szedett fokhagymát, a diót és a szőlőt egyenletesen eloszlatjuk a tepsiben úgy, hogy kakukkfű is kerüljön mindenhová. Az egészet meglocsoljuk a mustáros öntettel. A tetejére fektetjük a csirkecombokat, amiket sózunk, borsozunk, szükség esetén bezsírozunk. Az edényt alufóliával letakarva körülbelül 50 percig sütjük.

 

Nagy Feró desszertje

Hozzávalók

A tésztát egy sütőpapíron kitekerjük és belefektetjük egy tepsibe. A szőlőszemeket eloszlatjuk, ráreszeljük a marcipánt, meghintjük porcukorral és meglocsoljuk olvasztott vajjal. 170 fokon 15-20 percig készre sütjük.

 

Exit mobile version