A hideg(ebb) hónapokat jó feldobni finom italokkal. Ezen felbuzdulva csipkebogyós nedűket kínálok. Vendégeinket megörvendeztethetjük velük, a vörösboros verzióval pláne kitűnő hangulatot csinálhatunk.
Tetszőleges mennyiségű csipkebogyót (egy adag nagyjából 2-5 gramm) éjszakára, 8-10 órára hideg vízbe áztatjuk. Amikor a tea már langyossá hűlt, a frissen forrázott gyógynövényhez öntjük.
Tipp: Szárított csipkebogyóból is jó lehet, de ebben az esetben szintén be kell áztatni, vagy a forró teában hosszasan állni kell hagyni.
Csipkebogyóból a legjobb a bor
Hozzávalók
- 1 liter száraz vörösbor
- 10 dkg szárított csipkebogyó
A gyümölcsöt kettévágjuk, és hozzáöntjük a bort. Hagyjuk ázni 2 hétig, majd leszűrjük.
Tipp: A forralt bort értelmezhetjük másképp. Főzzük együtt a két finomságot, csak vigyázzunk: a csipkebogyóból elég a fent említett mennyiség felét beletenni. Cukrot, citromhéjat kedvünk szerint adagolhatunk hozzá.
Hozzávalók
- 1,5 liter víz
- 20 dkg méz
- 10 dkg csipkebogyó
- 2 darab narancs leve
A csipkebogyóból teát főzünk. A mézet elkeverjük a narancslével, és hozzáöntjük a teához.
Tipp: Ha melegen kívánjuk fogyasztani, a mézet felhevíthetjük kicsit a mikróban, így hamarabb elolvad. Pikánssá tehetjük a limonádét, ha egy kevés reszelt gyömbért adunk hozzá.