Site icon Socfest

Itt a piros, hol a piros!

Végre ezt is megértük; nagy nehezen, de elérkezett a nyár, és hozta magával a cseresznyét is! Ezúttal is tartogatok számotokra egy egészen szokatlan receptet, egy könnyű levest, valamint egy kevésbé kalóriaszegény desszertet.

Lilahagymás cseresznyesaláta

Hozzávalók

Magozzuk ki a cseresznyét, vágjuk kockára  a lilahagymát, karikázzuk fel az újhagymát és aprítsuk fel a petrezselymet is. Keverjük össze, sózzuk, borsozzuk. Az öntethez mézet  elegyítsünk olívaolajjal, öntsük rá a salátára, még egyszer forgassuk át, és tegyük be a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.

Tipp: Sült halak és csirke mellé illendő, de önmagában is jó, bár igen bizarrnak tűnik. Nyugodtan lehet kísérletezni a fűszerekkel, ha így nem elég jó.

 

Vaníliás cseresznyeleves

Hozzávalók

Tegyünk fel főni 2 liter hideg vizet, forrás után cukrozzuk meg, szórjuk bele a fahéjat és öntsük bele a gyümölcsöt. A pudingport keverjük el 2 kanál cukorral és a tejjel, és miután megfőtt a cseresznye, sűrítsük be a levest vele.

Tipp:Ha a cukrot édesítőszerre vagy xilitre cseréljük,  akkor egy igazi könnyed nyári ételt kapunk, mert a cseresznye 100 grammonként nagyjából 60-63 kalóriát tartalmaz.

 

Cseresznyés kalács

Hozzávalók

Keverjük habosra a vajat a porcukorral és a tojássárgájával. Adjuk hozzá a meghámozott és apróra vagdalt mandulát, a zsemlemorzsát, és óvatosan oszlassuk el az egészben a kemény habbá vert fehérjét. A tésztát rendezzük el kikent, liszttel meghintett formában. A tetejére szórjunk kimagozott cseresznyét és előmelegített sütőben süssük ki. Ha kész, hintsük meg porcukorral.

Tipp: A gyümölcsöt a tésztában el is keverhetjük, akár más szezonális finomságokkal együtt, például szederrel vagy áfonyával.

Exit mobile version