A fröccsről mindenki hallott már, de talán eredetét kevesen ismerik. A legenda szerint 1842. október 5-én Fáy András vendégül látta fóti borospincéjében többek között Vörösmartyt és Jedlik Ányost, aki a szóda magyar feltalálója. A szóda előállításához természetesen a megfelelő üveget is ki kellett ötleni. Az első példányt el is vitte magával, ahol barátai elképedésére elkészítette az első fröccsöt. A kifejezés eredetileg spricc volt, de Vörösmartynak nem tetszett, így helyette megalkotta a fröccs szót. Most három olyan receptet ajánlok, ami még nekik is ízlene.
Sültpaprika-saláta baconnel
Hozzávalók
- 4 db piros kápiapaprika
- 4 db sárga kaliforniai vagy kápiapaprika
- 8 szelet bacon
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.25 kiskanál szárított csípős paprika
- 2 kiskanál friss kakukkfű
- 1 evőkanál sherryecet
- 0.25 kiskanál só, bors
- 3 evőkanál pirított fenyőmag