Site icon Socfest

Limonádé, a divatos retro

Már írtam alkoholos italokról, tavaly nyáron például a koktélokról. Itt az ideje, hogy alkoholmentes, kevert nedűket szolgáljak fel, vagyis az egyik divatos, retro kedvencünket, a limonádét – és nem is akárhogy!

 Zöldike

Hozzávalók

Az almát préseljük ki gyümölcscentrifugán, a levét keverjük össze a citromok levével, a cukorral, egy csésze hideg vízzel és néhány szem jégkockával.

Tipp: Vigyázzunk, nehogy a citrom domináljon, inkább egyszerre kevesebbet rakjunk bele és kóstolgassuk!

 

Brázíl

Hozzávalók

A lime-okat alaposan mossuk meg és sikáljuk le. Csípjük le a végüket, vágjuk cikkekre őket, majd a vízzel és a sűrített tejjel együtt mehetnek a turmixgépbe. Forgassuk ott kb. 15-20 mp-ig. Ne tovább, mert megkeseredhet! Szűrjük át, és tálaljuk jégkockára öntve, magas pohárban, szívószállal.

Tipp: Furcsának tűnik ez a recept, nyári napokra viszont tökéletes hűsítő a keserű, savanyú és az édes ízek harmóniájában.

 

Levendulka

Hozzávalók

A levendulát egy edényben öntsük fel forróvízzel és hagyjuk állni 20 percen át. Egy tálca jégkockát tegyünk kétliteres kancsóba, öntsük rá a levendulás vizet, a citromok kifacsart levét, és édesítsük folyékony édesítőszerrel. Fogyasztáskor öntsük fel ásványvízzel.

Tipp: Édesítőszer helyett lehet mézet is használni, de keveset, hogy a levendula íze érződjön azért. Étkezési célra szánt levendulát drogériákban, gyógynövény-boltokban lehet kapni, de használhatunk otthon termett, friss növényt, csak  forrázzuk le kétszer felhasználás előtt.

További receptek: innen.

Exit mobile version