Tipp Hopp Három

Paradicsom-ömlengés

By Mora'

September 04, 2012

Nem tudom ki hogy van vele, én mindig nagyon várom azt az időszakot, amikor a spanyolok paradicsom-dobálást rendeznek és tonnaszámra lehet vásárolni a 200 forint alatti  lecsóparadicsomot. Sajnos ez épp a nyár végét jelenti, de ez a három recept elfeledteti velünk a rossz hírt.

 

Paradicsom-chutney

Hozzávalók

Egy nagy lábosban megpirítjuk a fűszereket, amik akkor jók, ha már kiszabadulnak az illataromák. Beletesszük az apró kockákra vágott paradicsomot és a lilahagymát, utána pedig felforraljuk. Hozzáadjuk a cukrot és a zselésítőt, hagyjuk forrni kicsit. Utolsóként az ecet kerül bele. Gyorsan kis üvegekbe osztjuk, lezárjuk, és 5 percre a feje tetejére állítjuk őket.

 

Mediterrán töltött paradicsom

Hozzávalók

Megmossuk a paradicsomokat, a belsejüket kivájjuk, majd felkockázva összekeverjük a fűszerekkel és a fetával. A tölteléket belekanalazzuk a paradicsomokba. A tetejére tehetünk olívabogyót dísznek. Még egy tipp: akár meg is süthetjük sütőben a kész ételt.

 

Tengeri sügér paradicsommal és zöldbabbal

Hozzávalók

Egy vékonyan kivajazott vagy olajozott tepsibe beleforgatjuk a gerezdekre vágott paradicsomot és a hagymát az apróra vágott fokhagymával, majd meglocsoljuk őket olívaolajjal. Egyenletesen elrendezzük a tepsiben, sózzuk, borsozzuk, 35 percig sütjük., majd kivesszük a tepsit, és a sütőt 220 fokra melegítjük. A paradicsomos keverékhez hozzáadjuk a zöldbabot, a curryport és a gyömbért, ezek tetejére rendezzük a halfiléket, amiket szintén sózunk, borsozunk. A halszeletekre is teszünk egy kevés olajat a zöldséges egyveleggel együttvéve, majd 12-15 perc alatt készre sütjük.