Tipp Hopp Három

Quesadilla – a mexikói “mindent bele” kaja

By Mora'

October 13, 2014

A quesadilla nem véletlenül a mexikói háziasszonyok kedvence már régóta. Gyakorlatilag bármi egymással összepasszintható elemet belerakhatunk, a lényege, hogy (általában kukoricalisztből készült) tortilla-lapok fogják közre a sajtos tölteléket. Persze vannak autentikus hozzávalók, amiből lehet válogatni, mint például a koriander, a bab, a marhahús, a chili vagy a guacamole. Szóval, ha van sajt, tortilla és valami zöldség- vagy húsféle, máris készen állhatunk egy gyors vendégváróra. Előételként és főfogásként is jól működik, csak a mennyiségeken kell ennek megfelelően változtatni.

Forrás: gasztroabc.hu

Sajtos-babos tortilla

Hozzávalók (4 adag)

A kész, vagy házilag készített tortilla-lapokat egyenként melegítsük fel, hogy hajlíthatóak legyenek. Kenjük meg egy kevés vízzel felmelegített babpürével, szórjuk meg a felaprított hagymával és a korianderzölddel. A közepén dolgozzunk el kissé egy kanálnyi salsát. Tekerjük fel! (A csomagoláson fel van tüntetve a módja.) Tálalás előtt megpiríthatjuk a kész tekercseket, hogy a sajt jól megolvadjon.

Tipp: A vörös cheddar ugyan nem olcsó, de nagyon jól passzol hozzá. A chili, mint mindenben, itt is remekül elfér.

Forrás: latsiakonyhaja.blogspot.hu

Marhasültes quesedilla

Hozzávalók (2 adag)

Kevés olajon puhítsuk meg a szeletelt hagymát, majd adjuk hozzá a zöldpaprikát, és azt is puhítsuk meg. Kevés olvasztott vajon egy serpenyőben pirítsuk meg a tortilla-lapot, kicsit vajazzuk meg a tetejét, végül vegyük ki, és helyezzük bele a másikat, amire szórjunk sajtot. Tegyük rá a húst, a hagymát, a reszelt tormát, a levet és végül a maradék sajtot. Fedjük le a másik lappal! Nyomkodjuk össze, hogy kicsit megpiruljon mindkét oldala és a sajt jól összetapassza a tésztát.

Tipp: Bármilyen megmaradt hús jó erre a célra, de a csirke, a pulyka, a sertés és a marha a legjobb.

Forrás: newsee.hu

Csirkés- gombás quesedilla

Hozzávalók

Nagy serpenyőben pirítsuk együtt a gombát és a hagymát egy kis sóval, meg borssal. Kb. 5 perc után adjuk hozzá a fokhagymát, majd pirítsuk tovább kb. fél percig. Öntsük hozzá az ecetet és főzzük, amíg el nem párolog. A fentebb említett módon töltsük meg a tortillát. Lehet egymásra helyezni, de félbehajtani is! Olvasszuk meg a beleszórt sajtot, és kész is van.

Tipp: Az ecettel vigyázzunk, nehogy túl folyós vagy túl savanyú legyen a töltelék! A só mellett más fűszerekkel is megspékelhetjük a fogást, és különböző gombákat variálhatunk benne.

Kiemelt kép forrása: premierlife.ca