Site icon Socfest

Saláta, mint laktató fogás?

A salátáról a legtöbb embernek még manapság is a nyúlkaja, meg az önkínzó fogyókúra jut eszébe. Pedig nem pusztán köretként működik, önálló és finom fogásként is az asztalra kerülhet. Ezt három remek recepttel is bizonyítom.

 

Csirkés Cézár-saláta

Hozzávalók

A vékonyra szelt kenyeret kevés olívaolajban megpirítjuk, majd finoman bedörzsöljük fokhagymával és felkockázzuk. A csirkét miután megmostuk, sós vízben megfőzzük. Tehetünk hozzá rozmaringot és tárkonyt is. Kevés olívaolajon megsütjük a húst, hogy szép kérge legyen. A salátát apróbb darabokra szedjük és összekeverjük a reszelt sajttal, valamint a házi krutonokkal. A tányérra halmozzuk a keveréket, és a vékonyan felszeletelt csirkemellel tálaljuk.

 

Mexikói kukoricasaláta

Hozzávalók

A dresszinghez való anyagokat összevágjuk és beletesszük az olajba. Egy felforrósított serpenyőben megpirítjuk kissé a kukoricát. Kivesszük, és a chilit is megpirítjuk. Amikor kihűlt, vékony szeletekre vágjuk. A sajtot kisebb darabokra tépkedve 2-3 percig sütjük. A kukoricát, a babot és a koriandert összekeverjük, meglocsoljuk a dresszinggel. A salátaleveleket elhelyezzük a tányéron, majd rápakoljuk a babos keveréket meg a sajtot.

 

Krumplisaláta retekkel

Hozzávalók

A krumplit forró, sós vízben puhára főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük. Hagyjuk kihűlni, majd félbevágjuk és összeforgatjuk az újhagymával, a zellerrel, a négy részre szelt retekkel. Meglocsoljuk a majonéz és ecet keverékével, végül pedig snidlinget szórunk a tetejére.

Exit mobile version