Budapesten megsokasodtak azok a szórakozó- és vendéglátóhelyek, melyek az étel és ital mellett a szellemi éhet/szomjat is hivatottak kielégíteni. Itt a betérő vendég nem csak csapolt sört, fanyar fröccsöt vagy forró fogásokat kóstolhat meg, hanem az elméjét is kényeztetik különféle művészeti előadások. Ilyen szerepet szeretne játszani a Kálvin tér közelében megbúvó Púder Bárszínház. Az irodalomnak hódolók Prózarázás névre keresztelt felolvasó esteken csendes-ülhetnek, többek között Grecsó Krisztián, Szabó Tibor Benjámin vagy Gerőcs Péter írók társaságában. Az alagsorban megbúvó stúdiószínház kamaradaraboknak és mozgásművészeti előadásoknak akar színteret engedni. Ilyen volt nemrég a Lakmusz Csoport Körbe K című modern színielőadása. A zenéről fúziós DJ-k gondoskodnak, a képzőművészet pedig szemet gyönyörködtető fotókiállítások formájában jut el hozzánk. Az eklektikus enteriőrt fiatal magyar képzőművészek, többek között Babos Zsili Bertalan álmai nyomán alakították ki.
A kiszolgálás kifogástalan, a kedvesség nincs feltüntetve az étlapon, mégis megkapjuk. Az italárak alacsonyak belvárosi viszonylatban, egy korsó Soproniért 490 forintot, míg egy Zlaty Bazantért 590-et kell kicsengetnünk. A kávék 290 és 420 között mozognak, rövidezni 550-től és 890-ig lehet. A házi borok decinként 180 forintért folynak, külön borlapon tárul elénk a meglepően tág borkínálat. A fröccsözni vágyók és a fényivók is felüdülést nyerhetnek az itallap láttán.
Éhünket elverhetjük egy könnyű salátával, de komolyabb ételekkel is, mint a bélszín érmék juhtúrós polentával, vagy a kemencés kacsacomb káposztás rétessel. A menüsorban különleges szerepet kap egy glutén- és laktózmentes ételsor, valamint egy WWF menü. Az itt felsorolt leves, főétel és desszert árából egy meghatározott összeg a WWF természetvédelmi egyesület adományszámlájára megy. Ha nem akarunk á la carte-ot enni, kiváló sörkorcsolya lehet egy forró melegszendvics, amely hatalmas, frissen sült, ropogós héjú parasztkenyérből készül, vagy a tócsni merész újraértelmezése. Ez utóbbit tejföllel töltött, lilahagymával megszórt tekercsekbe halmozzák fel és snidlinges tejföllel kínálják. Ezen kívül a chef minden héten újdonságokat felvonultató ajánlatokkal kedveskedik.
Egy másik hír, hogy ősszel szintén több alkalommal jelentkezik a Prózarázás irodalmi, felolvasó est második évadja. A tavaszi szezonhoz hasonlóan most is négy, teljesen eltérő stílusú kortárs írót hallgathatunk meg a Fiatal írók Szövetségének jóvoltából. Az első szeánsz október 10-én már lezajlott, a többi szerencsére még várat magára.
Nyitva tartás: H-V : 12:00-01:00
1092 Budapest, Ráday utca 8.
+36 1 210 7168
puder@puderbar.hu
http://www.puderbar.hu
A fotók a Púder bár honlapjáról, és Busek Péter lencséjének végéről származnak.