(H)Egycipőben

A Gyermekvasút nyomában

By Zsilinyi Zsófia 'Joey'

April 24, 2013

Minden évben március 15-én kerül megrendezésre A Gyermekvasút nyomában teljesítménytúra, amely része a Budapest Kupa rendezvénysorozatnak. Idén a zord időre való tekintettel olyan jó fejek voltak a szervezők, hogy április 28-án (vasárnap) megismétlik az eseményt. Az egyetlen megkötés, hogy az első 1000 túrázót indítják csak el a vonalon.

[facebook_event id=231073417037345 float=right]

A körülbelül 20 km-es túra 750 m szintkülönbséget foglal magában, 7 órás szintidővel. Az útvonal Széchenyi-hegy végállomástól indul, érinti többek között Normafát és Csillebércet, felmászik a János-hegyi, Nagy- és Kis-Hárs-hegyi kilátóhoz, majd Hűvösvölgybe fut be. A túra egyik érdekessége, hogy az útvonalon felállított ellenőrzőpontokon egykori és jelenlegi gyermekvasutasok fogadják a résztvevőket. A nevezési díj magába foglalja a célban ránk váró meleg ételt, valamint a Hűvösvölgytől Széchenyi-hegyig való visszautazás lehetőségét a Gyermekvasúttal. A túra napján a hagyományos, dízelmozdonyos vontatású személyvonatok 45 percenként indulnak Hűvösvölgy állomásról.

Látnivaló bőven akad, a magaslati pontokról egészen messzire nyúlik a táj. Az erdőben rügyező fák és nyíló virágmezők szegélyezik utunkat. Szép időt jósolnak, és aki nem rest, még velem is találkozhat! ;-)