Sport

Újra benzingőz a Tököli Reptéren!

By Zsilinyi Zsófia 'Joey'

September 19, 2013

Korábban már említést tettünk a drift-ről, ami a szezon befejezéseként egy egész hétvégét betöltő programsorozattal várja az érdeklődőket a Tököli Repülőtéren a Végső Összecsapás “Feltesszük az i-re a pontot!” címmel. Emellett a FritzenFest Herbst Treffen őszi találkozója is helyet kapott.

Ejtsünk pár szót a FritzenFest-ről. Mint a nevéből is megfejthető, ez a rendezvény a német autók és motorok szerelmeseinek kedvez. A találkozó ötlete 2011 őszén született meg, bízva abban, hogy a szervezők valami olyat tehetnek le az asztalra, ami összefogja a német autós- és motoros márkák rajongóit. A hétvégi programfelhozataluk: szombaton hangnyomás mérés – DB Street Racing Döntő és gyorsulás, vasárnap móka és kacagás – felnikitartó verseny, hátsó híd toló verseny, gumi dobálás, autós limbo és ne feledkezzünk meg a szépségversenyről se. Szerintük: „Ha életformád a benzingőz, a füstölgő gumik, vagy csupán csak több száz, kirobbanó formájú gépcsodában szeretnél gyönyörködni, akkor ott a helyed 2013. szeptember 21-22-én a tököli reptéren!”

Térjünk vissza a Végső Összecsapásra. Szombaton Gyorsulási Futam 402m,

JCB GT Bemutató, Első Lada Gyorsulási Kupa, Drifted edzés (P/S/A), Suzuki Swift találkozó és Ford évzáró találkozó lesz. Érdekesség, hogy a JCB GT-t, a világ leggyorsabb munkagépét Magyarországon most először láthatjátok. Több mint két év kutatás és fejlesztés után került gyártásba, egy kivételes, egyedi darab, amelyet 1.000 LE-s kompresszoros feltöltésű V8 Chevrolet motor hajt!

Vasárnap Drifted OB Záró (P/S/A), Gymkhana OB Záró, Carstyling.hu autószépségverseny (forgószínpaddal), Kicker dB Cup hangnyomás verseny, Trikke pálya, RC Drift verseny és JCB GT kiállítás várja az érdeklődőket. A Trikke egy háromkerekű elektromos roller. Kaliforniában 2002 óta gyártják, folyamatosan fejlesztik és finomítják, hogy a legjobb élményt hozhassák ki belőle.

Összefoglalva sok érdekes program várja a látogatókat, érdemes lesz kinézni! Belépőjegy árak: szombat 2000HUF/fő, vasárnap 2500HUF/fő, a hétvégi jegy pedig 3500HUF/fő. 10 év alatt ingyenes! Tegyük fel együtt az i-re a pontot! ;-)