Társasági művészet a Bálnában - Socfest

Társasági művészet a Bálnában

Olvasási idő: < 1 perc

A Mézeskalácsváros egy kortárs művészeti program. Gondolhatnánk róla, hogy giccs vagy csak játék, de nem az, értéke ugyanabban rejlik, mint a legújabb kori avantgárd alkotások bármelyikének: ellene megy a dekadenciának. A társasági művészetben nem az az értékes, hogy egy helyen, egy alkotás köré gyűjt össze sok embert. Akkor csak sok ember lenne benne egy helyen, egyszerre, vagyis egyedül lenne sok ember együtt. A társasági művészeti események a korabeli lóversenypályák és kaszinók modernkori intézményei, amelyekben igazán fontos emberek, igazán fontos dolgokról nem beszélgetnek, de közösen létrehoznak egy műalkotást, miközben meghitt pillanatokat élnek át velünk, szervezőkkel, és kis szerencsével egymással is.

A Mézeskalácsváros megnyitóját egy háromhetes kampányidőszak előzi meg, a résztvevők ez alatt az időszak alatt foglalják le telkeiket a városban. Mindenki otthon tervezi meg és készíti el a házát, vannak, akik múzeumokat, egyetemeket, vasútállomást, repteret építenek mézeskalácsból. Az épületeket később a helyszínre hozzák a résztvevők. A város hat-hét óra leforgása alatt készül el, majd egy állófogadás alkalmával december 14-én világítják ki. A kiállítás december 16-tól december 31-ig áll nyitva a közönség számára. A tavalyi évben négyezren látogattak el a Mézeskalácsvárosba, idén huszonötezer érdeklődőt várnak.

2014-ben először annak is lehet telke és háza itt, aki nem budapesti és nem is szeretne utazni, van viszont a közelében postahivatal, állja a postaköltséget és van elegendő pufifóliája, hogy becsomagolja és biztonságban feladja a házát nekünk. Érkeznek házak Lipcséből, Debrecenből, Pécsről, Doverből és Párizsból is. Foglaljon telket, és építsen egy házat a Mézeskalácsvárosba- Küldje el Jónásnak a Bálnába. Budapestre (1093), a Fővám tér 11-12. címre.

Hogyan vehet részt a 2014. évi Mézeskalácsváros programban?

Építőként
Mézeskalácsvárosnak építőkre van szüksége, foglalj telket, és építs egy házat Karácsonyig! Telekregisztráció itt.

Pártfogóként
Ha támogatjuk az ötödik budapesti mézeskalácsváros felépülését, utcát vagy hidat neveznek el rólunk, Mézeskalácsváros hőse címet adományoznak nekünk, egyben központi szobrot is állítanak rólunk a városban. Befektetési részletek itt.