Tudomány

Biblioterápia

Mi a szösz? -tehetik fel sokan a kérdést. Ha még eddig nem derült volna ki, mit takar ez az új hullám az irodalom, pszichológia és a könyvtártudomány határterületén, akkor nosza rajta! Olvasásra, beszélgetésre fel!


2016. február 25 Könyv, Kultúra, Tudomány

Tanulj az A38-on!

Bemutatkozik az A38 Hajó koncerttechnikai és mozgóképgyártó iskolája, február 6-án ingyenes nyílt napot tartanak délután 4 órától.


2016. január 28 Programajánló, Tudomány

Az emberiség legnagyobb kalandja

A világ legnagyobb űrgyűjteménye, a Gateway to Space kiállítás vár mindenkit, aki bepillantást nyerne az elmúlt 70 év kutatásaiba és a végtelen tér egy darabjába. A kiállítás a Millenáris Parkban, január 15.-től kezdve, két hónapon át tart nyitva.


Keresik a legintelligensebb diákot

Játékos formában mérhetik fel az intelligenciájukat a középiskolások és egyetemisták idén is, hiszen harmadszor is elindította a Diákhitel a Nagy Diák IQ-tesztet az MFB csoporthoz tartozó Diákhitel Központ és a DUE Médiahálózat. A háromfordulós vetélkedőben a Mensa HungarIQa fejlesztésében készült feladatsorokat az előző években már 31 ezernél is több fiatal töltötte ki.


2015. október 05 Egyetemi élet, Tudomány

Kulcsok a virtuális világba

Az utóbbi időben a virtuális világ létrehozásához szükséges eszközök sokat kapnak a reflektorfényből. Ha nem sajnáljuk a pénzt, vagy szeretünk álmodozni, készíthetünk egy bevásárló listát.


2015. július 02 IT, Tudomány

Párkapcsolati grafológia

A párkapcsolati grafológiának köszönhetően saját és párunk személyiségét is jobban megismerhetjük. Perák Eszter grafológustól megtudhatjátok, miért érdemes elkészíttetni egy elemzést.


2015. február 09 Tudomány

Küldj magyar verset a Holdra!

Egy magyar költő verse is felkerülhet égi kísérőnk kráterei közé a Puli Space Technologies és a Kultúrpart együttműködésének köszönhetően. A Puli robot csapatának célja egy űreszköz eljuttatása a Holdra, amely sok mindent magával visz majd.


2014. december 15 Kultúra, Tudomány

Növekedés vagy fenntarthatóság?

Az alternatív gazdasági formák világszerte ismert teoretikusa magyar szakemberekkel beszélget a fejlődési modellek létjogosultságáról és perspektíváiról december 9-én, a Corvinus Egyetemen.


2014. december 09 Programajánló, Tudomány

Pszichológiai előadások: MPT nyílt nap az ELTE-n

Az ELTE PPK A biztonság peremén címmel megrendezésre kerülő pszichológiai nyílt nap interaktív műhelyei után most a négy plenáris előadást mutatjuk be részletesebben.


2014. november 03 Konferencia, Programajánló, Tudomány

Te mit politizálsz? – szociodráma workshop

“Meddig tart a civil és hol kezdődik a politikai szféra?” címmel rendezett workshopot a Magyar Pszichodráma Egyesület Szociodráma Munkacsoportja a Norvég Civil Alap támogatásával.


2014. november 01 Önkéntesség, Tudomány