Párkapcsolati grafológia - Socfest

Párkapcsolati grafológia

Olvasási idő: 2 perc

Korábban már megjelent egy interjúnk Perák Eszter grafológussal, amelyben a kézíráselemzésről általánosságban beszélgettünk. Ezúttal saját tollából olvashattok a párkapcsolati grafológiáról, hogy mikor érdemes elkészíttetni, és milyen kérdésekre ad választ.

kezgrafoMi az a párkapcsolati grafológia? 

A párkapcsolati grafológia azt jelenti, hogy a pár mindkét tagja kap magáról egy-egy személyiségképet, amelyben speciális területeket tárunk fel. A személyiségek egyes jellemzőit egymáshoz viszonyítva keresi meg a szakember a jól működő és a kényes pontokat. Minden kapcsolatban vannak olyan területek, ahol a pár jól kiegészíti egymást, és akad, ami állandó konfliktust okoz. Gyakran ezeket nem sikerül tudatosítani, ami folyamatosan ugyanazokba a körökbe hajszolja a feleket.

Mikor érdemes párkapcsolati grafológiát kérni?

Nem kell mindjárt komoly problémákra gondolni, amikor érdemes grafológust felkeresni. Ha úgy érezzük, hogy kis színt vinnénk a kapcsolatba, vagy szeretnénk megajándékozni egymást, minőségi időt eltölteni együtt, érdemes kipróbálni a grafológiát. Már az is fontos lépés lehet, hogy a felek közösen meghoznak egy döntést arra vonatkozóan, hogy kicsit más szemszögből tekintsenek önmagukra, egymásra és a kapcsolatukra. Sokszor jó egy teljesen független személytől visszajelzést kapni. Nagy élmény kézbe venni az elkészült elemzéseket és együtt átböngészni, lehet együtt sírni, nevetni és persze nagyokat beszélgetni.

Akkor is tud segíteni a szakember, ha a két fél úgy érzi, kisebb kátyúba jutott a kapcsolat. Ilyenkor mélyebben koncentrál az elemzés a belső mozgatórugókra, a tudattalan működésekre. Néha elég annyi, ha kicsit lehiggadunk és kívülállóként tekintünk magunkra.

grafopar Mi derül ki az elemzésből?

Akinek van bátorsága belevágni, sok mindent megtudhat a párjáról és önmagáról is. Abban az esetben ha önismeretünk jó, akkor is rávilágíthat olyan pontokra, amelyeket addig nem  ismertünk fel tudatosan. Kiderül, hogy kinek mennyire fontosak az anyagiak és hogyan kezeli azt; itt nemcsak a pénzt kell érteni. Egy kapcsolatban alapvető fontosságú, hogy kinek mit jelent a biztonság.

Alapos feltárásra kerülnek az érdeklődési körök, az alapvető beállítottság. Hogy ez miért fontos? Nem árt tudatosítani, azt követően pedig elfogadni, hogy a párom talán jobban szeret olvasni, elmélyülni egy-egy témában, míg engem például jobban érdekelnek a gyakorlati tevékenységek, amelyek konkrét, kézzelfogható eredményre vezetnek.

Górcső alá kerül, hogy ki hogyan viselkedik általában emberi kapcsolataiban. Egyesek többet szeretnek elvonulni, mások pedig nem tudnak meglenni állandó társasági lét nélkül. Nem mindegy, hogy kinek milyen a temperamentuma és mi motiválja. Ezeket a tulajdonságokat is össze kell egyeztetni egy párkapcsolatban.

Ha a pár igényt tart rá, a szexualitás is feltárható, hiszen gyakran ez a konfliktus forrása. Persze nem az fog kiderülni, hogy kinek milyen szokásai vannak, de hogy milyen mértékű igény van az intim együttlétre, mennyire intenzíven éli meg azt a fél, fontos kérdés és érdemes tisztázni.

Ezek azok a területek, melyeket alapvetően vizsgál a grafológus, de persze nincs két egyforma ember, így két pár sincs, akik azonos problémákkal küszködnek. Így mindig teljesen személyre és kapcsolatra szabottak az elemzések.