A Socfest világa - Socfest
 
2012. május 15

A Socfest világa

Számos blogon olvashattok objektív híreket, amelyek – jó esetben – pártatlanok. Közismert, hogy ezek nagy része sokszor nem érdekli az embereket, főleg nem a fiatalokat. Számukra más témák, más módon való tálalása tűnhet izgalmasnak. A Socfest célja, hogy egy olyan sajtóorgánummá váljon, amely nem tálcán rakja olvasói elé a kész cikkeket, hanem velük együtt alakítja ki oldala tartalmát. Figyelembe veszi, hogy emberek vagyunk, érzéseink, intuícióink vannak, továbbá, hogy az egyes történéseket mind-mind máshogy látjuk.

A jövőben egy social aggregátor szerepének betöltésére is vállalkozik a portál, egy helyre gyűjtve a közönséget érdeklő, kulturális témákat, megjelenítve ezzel a többség véleményét. Még akkor is, ha egyesek direktbe nem is nálunk mondják el eszmefuttatásaikat.

Amennyiben úgy érzed, 140 karakter kevés a twitteren, vagy a facebook status update-nél, esetleg komolyabb megszólalásra vágysz, használd az oldalt arra, hogy kifejezd érzéseidet, meglátásaidat! Foglald össze, majd töltsd fel gondolataidat, hogy minél színesebbek és sokfélébbek lehessünk!

Regisztrálj!

Ha szívesen írnál, első feladatod, hogy regisztrálsz. A fenti gombra kattintva, Facebook azonosítód segítségével tudsz belépni a rendszerbe. (Az azonosításhoz igényelt jogosultságok a jobb oldali menüben található eseményolvasóhoz szükségesek. Ha tetszik egy event, rajtunk keresztül csatlakozni is tudsz.) Még ha nem is akarod kipróbálni magad íróként, csatlakozz, hozzájárulva ezzel egy-egy esemény más emberekhez való eljuttatásához. Ezen kívül számos, kizárólag regisztrált felhasználónak elérhető funkciót tervezünk még a közeljövőben bevezetni.

Miután megtörtént a regisztráció vagy a bejelentkezés, a fenti fekete sávban található “+Új” gombra kattintva tudsz létrehozni cikket. Ha segítségre van szükséged, a jobb felső sarokban lévő “Súgó” gombnál találsz részletes leírást.

Miután megírtad a cikked, és beállítottál hozzá mindent, amit szerettél volna (kiemelt kép, kategória, kulcsszavak), az “Elküld megtekintésre” gombra nyomva jelezheted, készen vagy vele. Szerkesztőink átolvassák a cikkedet, az esetleges hibákról értesítést küldve számodra, majd megjelentetik azt az oldalon.

Előrelépés

A cikkek, minőségüktől függően besorolásra kerülnek. Az első és leginkább elérhető lépcsőfok a publikálás. A második az adott kategóriában való kiemelés, majd a főoldalon történő megjelenés. Figyelemre méltó munka esetén hivatalos szerkesztőnk, kategóriagazdánk és kiemelt szerzőnk is lehetsz, úgyhogy hajrá, ontsátok magatokból a szót!