Tanulj az A38-on!

Olvasási idő: 2 perc

Az Akadémia38 az A38 Hajó koncerttechnikai és mozgóképgyártó iskolája. Az ország egyik legjobban felszerelt, nagyon változatos programot nyújtó koncerthelyszíne és mozgóképgyártó műhelye februárban három képzést indít.

Koncerthangosító-, koncertvilágosító- és mozgóképgyártó-képzés indul az Akadémia38-on, aminek az a célja, hogy használható gyakorlati tudással és biztos elméleti alappal felvértezett szakembereket képezzen. Nézd meg, hogy milyen az az iskola, ahol évi hétszázötven koncert technikai levezénylésében vehetsz részt, ahol évi kétszázötven koncert-dokumentumfilmen és kétszáz élő tévéadásban próbálhatod ki magad.

akademia38_hangosito03A 2016. február 15-i jelentkezési határidő előtt az Akadémia38 nyílt napot tart, amin ki-ki a saját szemével-fülével győződhet meg arról, hogy milyen technikai háttérrel és oktatói gárdával indulnak az A38 Hajó képzései. A nyílt napra 2016. február 6-én, szombaton kerül sor, délután 16 órás kezdettel, a belépés díjtalan. A helyszín a későbbi oktatás helyszíne, az A38 Hajó, a részvételi szándékot jelezzétek az akademia@a38.hu email-címen.

A nyílt nap részletes programja
  • 16:00 Beengedés
  • 16:15 Ismertető előadások | Az A38 Hajó rövid bemutatása | Információk a képzések felépítéséről, menetéről, tanárokról (Váczi Kristóf és Pálos György képzésvezetők) | Kérdések, válaszok
  • 17:15 Az A38 Hajó bejárása
Az A38 Hajó

Az Akadémia38 szervezője és a képzés helyszíne, a budapesti A38 Hajó Magyarország egyik legjobban felszerelt, technikailag kifogástalan koncerthelyszíne és független kulturális központja, ami évente hétszázötven programot, koncertet szervez. Emellett az ország egyik legtermékenyebb, egyben egyik legjobban felszerelt mozgóképgyártó műhelye, ami évente kétszázhatvan televíziós produkciót készít, egyben egy naponta jelentkező élő magazinműsor gyártási helyszíne. A kimagasló színvonalú technika, a nagy gyártási tapasztalatokkal rendelkező személyzet, a tizenhárom éve működő cég eddig több mint tízezer programot, koncertet, kiállítást, színházi előadást szervezett meg és bonyolított le, közel kétezer televíziós műsort, illetve dokumentumfilmet készített, és több száz élő televíziós adást bonyolított le.

akademia38_general01Az A38-at több mértékadó szavazáson is a világ legjobb koncerthelyszínei közé sorolták, műsorait évente több százezren nézik, és több díjat nyertek. Az itt zajló gyakorlati képzés, az Akadémia38 egyedülálló lehetőség, hogy napi kapcsolatba kerülj a valódi produkciós munkával.

Ennek a sokoldalúságnak köszönhetően egész évben adottak a személyi és a technikai követelmények a mozgóképgyártó-, hang- és világítástechnikus-képzések lebonyolítására. Az itt tanuló diákok egyrészt magas színvonalú elméleti képzést kapnak neves oktatóktól, másrészt folyamatos, intenzív gyakorlati képzésben is részesülhetnek az A38 hajón megvalósuló számtalan produkcióban.