Kulcsok a virtuális világba - Socfest

Kulcsok a virtuális világba

Olvasási idő: 2 perc

Minden héten megjelenik egy új és izgalmas találmány, ami megmozgatja a fantáziánk. Az utóbbi időben a virtuális világ létrehozásához szükséges eszközök sokat kapnak a reflektorfényből. Ha nem sajnáljuk a pénzt, vagy szeretünk álmodozni, készíthetünk egy bevásárló listát.

Szép az új szemüveged! Hány megapixeles?

A virtuális valóság kapuja egy szemüveg, amin keresztül átlátunk a másik oldalra. A legismertebb ilyen eszköz az Oculus Rift, ami gyorsan a gamerek egyik relikviája lett. Jól mutatja innovatív voltát, hogy több mint 400 ezer forintba kerül, azaz még nem minden háztartásban lehet vele találkozni. Ezzel szemben a Google Cardboard filléres megoldást kínál azoknak, akik szeretnek barkácsolni. Elég egy kartondoboz, pár hétköznapi apró alkatrész és egy okostelefon. A Google szerint ennyiből is meg lehet oldani a problémát. Én inkább a Microsoft Hololensre szavazok. A Windows 10 részeként jelenik meg a működéséhez szükséges software, ami az egész otthonunkra kiterjeszti a monitort. Skype a falon, játék az asztalon, de mivel többe fog kerülni mint egy Xbox, kicsit még várnunk kell a vásárlással.

gloveone

Kép forrása: http://www.vrcircle.com/

Tapintható világ: Gloveone

Tavaly született a Gloveone, és jelenleg a Kickstarteren várja a támogatásunk. 10 apró motor működteti, melyek különböző frekvenciákon képesek vibrálni. Érzékeli gesztusainkat, és az ígéretek szerint nem csak a formákat, hanem az anyag minőségét is érezni fogjuk vele. Ha most beszállunk a projektbe 199 dollárral (~56,000 forint), egy darab kesztyűvel ajándékoz meg minket a cég.

 

 

zombies run

Kép forrása: http://www.wired.com/

Sportolás és szerepjáték egyszerre

A játékból a hallásunk sem marad ki. A „Zombies, Run” IOS és Android operációs rendszerekre letölthető játék, ami meghozza a kedvünk a futáshoz. A program a mozgásunk alapján dob minket nehéz helyzetekbe a zombi apokalipszis világában. Ha lassul a tempónk, hallhatjuk az élőhalott hordákat, ahogy beérnek minket és kapirgálják a hátunk. Az izgalmat 200 választható küldetés, egy jó történet és a bázisépítés lehetősége fokozza. Az app ingyenesen letölthető, ezzel a legolcsóbb és legsportosabb virtuális valóságélményt kínálja.

Sokan a valós élet elhanyagolásától és egyfajta „virtuális rabságtól” félnek az ilyen találmányok hallatán. Egyik ötlet sem rossz szándékkal született, a felhasználás módja azonban számít, amiért viszont mi felelünk.