Korcsolyázós helyszínek - Socfest

Korcsolyázási lehetőségek Budapesten

Olvasási idő: 3 perc

A 2017/2018-as koriszezonban is rengeteg helyen várják a korcsolyázni vágyókat Budapesten. Ebben a cikkben összegyűjtöttük a jégpályákat, amelyeket például az önkormányzatok nyitottak meg vagy közönségkorcsolyázási időpontokban látogathatók.

Városligeti műjégpálya

Fotó: Themightyquill, Wikimedia Commons

A legendás Városligeti műjégpálya ebben a szezonban is várja a csúszkálni vágyókat. Első körben minden nap reggel kilenc és délután egy óra között, második körben pedig délután öt órától hétköznapokon és délután négy órától hétvégéken. Lehetőség van korcsolyabérlésre, korcsolyaéleztetésre, oktatásra, korcsolyázást segítő eszköz (fóka) kölcsönzésére. A jegyünk a balesetbiztosítás díját is tartalmazza, szóval tudás és felszerelés nélkül is könnyen beeshetünk ide. A műjégpálya honlapján mély részletekig megtalálunk minden tudnivalót és lehetőségünk van online jegyet vásárolni, amit telefonon is bemutathatunk a helyszínen.

Újpesti Karácsonyi Vásár

Az Újpesti Karácsonyi Vásár első napján megnyílt Újpesti Jégpálya február 18-ig várja az érdeklődőket a Szent István téren. A korcsolyakölcsönzés ára 800Ft / alkalom és az újpesti lakosok számára ingyenes a korcsolyázás. Délután két és három óra között tartanak rövid szünetet a jégtakarítás miatt, de ezt leszámítva reggel kilenctől este nyolcig tartanak nyitva. További információk a jégpálya Facebook oldalán találhatók.

Oxygen Wellness

A Naphegy utca 67. alatt Budapesten egy tetőteraszos korcsolyapálya vár mindenkit csütörtökön és pénteken este hat és nyolc óra között, szombaton délelőtt tíz órától este nyolc óráig és vasárnap délelőtt tíz órától este hat óráig. A felnőtt jegy és a korcsolyabérlés 2300 forintra jön ki. További információk az Oxygen Wellness oldalán.

Fő téri és Csobánka téri jégpálya

Óbudán két helyszínen, a Fő téren és a Csobánka téren is korcsolyát ragadhatunk december 2-ától február 4-éig, minden nap reggel nyolctól estig, reggeli oktatásokkal, korcsolyabérléssel és élezési lehetőséggel. A helyi lakosok számára ingyenes a pálya használata. Egyéb részletek és hírek az obudasport.hu oldalon találhatóak.

Vasas Jégcentrum

A Vasas Jégcentrumban a közönségkorcsolyázások idején lehetőségünk van a jégre merészkedni. Elég fullos szolgáltatáscsomaggal várnak mindenkit: családi belépők, oktatások, amatőr kezdő hoki, havi bérlet, védőfelszerelés, korcsolyázást segítő eszközök és szekrény is kérhető, szóval a profi korisoknak ez a legjobb hely. Indulás előtt mindenképpen látogass el a Jégcentrum honlapjára, ahol a főoldalon jelzik a közönségkorcsolyázások időpontjait.

Kőbányai Jégpálya

A Kőbányai „Cápa” Jégpálya 450 négyzetméteres felületével várja a korizókat. Az elérhető szolgáltatások között szerepel büfé, korcsolyabérlés és korcsolyaélezés. Annyira kell csak figyelnünk, hogy itt is csak bizonyos időpontokban lehet látogatóként becsúszni. Ebben a naptárban szemezgethetünk a szabad időpontok között, de a Jégpálya honlapján is fent van minden tudnivaló:

BHG Jégpálya

A BHG Jégpálya honlapján rendszeresen megjelennek a közönségkorcsolyázási lehetőségek időpontjai. Itt a leghosszabb a szezon, ugyanis nyáron is lehetőségünk van ellátogatni. Ha Kelenföldön laksz és már a sima cipődben is csúszkálsz, mert annyira hiányzik a mozdulat, akkor ott a helyed!

Csepeli Jégpálya

Végül, de nem utolsó sorban ajánljuk a Csepeli Jégpályát. A Facebook oldalukon minden információt megtalálhatunk róluk és az értékelések szerint simán megér egy látogatást.