Hajrá Fiatalok, jó reggelt tömbtársak! - Socfest

Hajrá Fiatalok, jó reggelt tömbtársak!

Olvasási idő: 2 perc

A Világtalálkozó kerületi tömbselejtezője immáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Kuplung kultúrházában. A Ki mit tud? idei döntősei a szomszédos tömbből érkező The Immigrants, a szemérmetlen Meztelen Diplomaták és a tinci-tánci kategória utolsó versenyzői, a Csaknekedkislány. A kultúresemény április 30-án lesz, hajrá fiatalok!
A Csinibaba több mint másfél évtizede töretlenül ostorozza a magyar közbeszédet szállóigévé vált szövegeivel, vicces jeleneteivel és harangszoknyáival. Nem csoda, hogy Simon bá és a tömbtársak tiszteletére még ennyi idő után is érdemes partit adni, hiszen a Csinibaba kultusza élt, él és élni fog. Ennek örömére pedig a honi tinci-tánci műfaj legjobbjai, a kerület tehetségei, a tehetség kócos jampecei lépnek fel április 30-án este a Kuplungban.

Elsőként a pécsi tömbből érkező The Immigrants indie-rock zenekar játszik, akik a Csillag Születik című tévés Ki mit tuddal kerültek be a köztudatba, majd tavaly egészen Belgrádig mentek, hogy felvegyék Best Of Immigrants-ra keresztelt első lemezüket. A fiatal immigránsoknak Gagarinhoz hasonlóan a határ a csillagos ég!

Huncut zsiványok a Meztelen Diplomaták, akiknek energikus beatpopja a hatvanas évek legjobb pillanatait idézik. Igézően hat rájuk a dán mennyország meg a Sellő Grand Hotel című albumukon megénekelt Zsófik és Fannik, ahogy Mancika, Etelka és Aranka is. Vidámságot exportáló zenéjük miatt juttatta őket tovább a zsűri, hálából pedig új számmal készülnek az estre!

A Csaknekedkislány tagjairól azt a fülest kaptuk, hogy „rossz emberek, de jó krákenek”, Simon bá is csak a közönség nyomására engedi fel őket a színpadra, ha pedig már ott vannak, nem sértődnek meg, ha a MOME-s lányok pamutbugyikat dobálnak fel a kultúrház deszkáira.

Aki harangszoknyában vagy kisdobos kosztümben érkezik azt 500Ft-ért, a többieket 800Ft-ért engedjük be! Vonatozás, filmvetítés, tombola, no meg a tömb legjobb zenekarai húzzák a talpalávalót a kedves tömbtársaknak!

Időpont: április 30, 20.00
Helyszín: Kuplung, Budapest 1061, Király utca 46.