12. ARC kiállítás - Socfest

12. ARC kiállítás

Olvasási idő: 2 perc

Gondolatébresztő témák, sokatmondó perspektívák. Komoly beszélgetések egy-egy meghökkentő óriásplakát előtt. Ez az ARC kiállítás, ami egy év szünet után újból várja az érdeklődőket egészen szeptember 23-ig.

Tavaly a gazdasági válság sújtotta az ARC-ot is, anyagi okokból elmaradt végül. Idén viszont mindenki örömére rendezték meg a 12. ARC-kiállítást, amely egy adott téma köré fonódó szubjektív önkifejezési forma, némi szarkasztikus humorral fűszerezve.

Maga az ARC Kft. 1999-ben alakult, Magyarország reklámkultúrájának felpezsdítése céljából. Egy évre rá szervezték meg az első óriásplakát-kiállítást, amely óriási sikert aratott. 2008-tól csatlakozhattak a kisebbek is az alkotás izgalmas világába a gyerek-ARCcal, immár 5. alkalommal várták a kreatív fiatalok munkáit. Nem hiába, ugyanis rekord mennyiségű (1000 darab) pályázat érkezett, amiből a zsűri mindössze 8-at választott ki.

Most is, mint általában hazánkkal kapcsolatos kérdést vetettek fel a szervezők. Az idei téma: „Jókedvvel, bőséggel”. A kiállítás szeptember 6-tól tekinthető meg egészen szeptember 23-ig. A rendezvény kultúr-jellege mellett „eszem-iszom, dínom-dánom” hangulat uralkodik, és ha emiatt rajtunk más lenne úrrá, a plakátok mellett mobil WC-ket is felfedezhetünk.

Természetesen a helyszín változatlan, az 56-osok terén ingyenesen látogathatók az óriásplakátok és a teret ötletes HVG címlapokkal tarkító oszlopok. Találunk pár lehangolóan igaz megközelítést, sok olyat, amit nem értünk, és akad természetesen olyan is, amire a jó magyar “keserű-humor” a jellemző. Ezúttal is feltűnnek szürreális, ötletes, egyszerű, de nagyszerű, valamint újító ötletek is.

Szeptember 7-én hirdették ki a nyerteseket. Íme az első három helyezett:

  1. Székely Petra: Miért is lenne jó kedvünk?
  2. Holányi Katalin: Jó a kedv
  3. Császár Norbert: Mese