Pénteken igazi nagyágyúkkal indul Magyarország első erdőfesztiválja - Socfest

Pénteken igazi nagyágyúkkal indul Magyarország első erdőfesztiválja

Olvasási idő: 3 perc

Augusztus 31-én és szeptember 1-jén egészen új arcát mutatja meg a Nagykanizsa melletti erdő és tó, hiszen három színpadon csaknem 40 zenekar és DJ lép fel. A tó környékét olyan látványos dekorációkkal látják el, amely magyarországi viszonylatban is egyedi fesztiválhelyszínné varázsolja az egyébként is csodaszép környezetet. A merőben új fesztivál iránt már az ország minden pontjáról érdeklődnek, az utolsó héten további rohamra számítanak a szervezők.

A fesztivál megálmodói fontosnak tartják a lehető legmagasabb szintű összhangot a kortárs zenei program és a természet között, így a Nagykanizsa mellett található tó mellett megrendezett esemény számos pontja hívja fel a figyelmet a környezettudatos szórakozásra. Ezért kizárólag lebomló poharakat használnak, a fellépőket elektromos meghajtású autókkal szállítják a fesztivál területén, sőt a fesztiválon minden egyes közösségi média aktivitás (like, megosztás) forintosítható támogatássá alakul, amelyet a szervezők a fesztivál zárultával a Zalaerdő számára ajánljanak fel, így támogatva Magyarország és Zala megye legnagyobb erdőségét és természetesen az itt élő világhírű gímszarvasokat.

Zenei felhozatal

A rendhagyó fesztivál 3 helyszínen várja az idelátogatókat: míg a Main Stage-en olyan nemzetközi és magyar nagy nevek sorakoznak, mint az új albumuk magyaroszági turnéállomására érkező Morcheeba, a holdfényben táncoló, avagy a híres Dancing In The Moonlight slágert jegyző Toploader, 30Y, Ákos, aki az 50. születésnapi fesztiválprogramját kizárólag itt mutatja be a Dél-Dunántúlon, a töretlen népszerűségnek örvendő Wellhello, valamint a Hősök, Szabó Balázs Bandája és a Blahalouisiana a hazai pop képviseletében.

A fesztivál második színpadaként jegyzett Alsóerdőben találtható Forest Stage nemzetközi sztárfellépők mellett az elmúlt években fellendülő hazai underground legexportképesebb gitár- és elektronikus zenei felhozatalát sorakoztatja fel: fellép többek között az Apparat, a Weval, a napokban újdonságként bejelentett Hot Chip, Zagar, a fesztiválhimnuszt szerző Dope Calypso, Middlemist Red, Fran Palermo, Route 8, akinek legutóbbi kislemeze júniusban jelent meg a francia Lobster Theremin kiadónál és még sokan mások.

A The Staropramen Deck, a harmadik helyszín pedig olyan hazai DJ-ket vonultat fel, akik professzionálisan és életvitelszerűen töltik meg a budapesti éjszakákat bulisorozataikkal, ezúttal a varázslatos Muraföldén.

Napközben…

A koncertek mellett nappali és családi programok is várják a fesztiválra kilátogatókat: lesznek itt a Hello Wood építészcsapata által tervezett nagyméretű, hajó alakú designhinták, erdei jóga, szarvasagancs-dekoráció gyerekeknek és felnőtteknek, kreatív társasjátékok, valamint egy érdekes DJ pult kezdőknek, ahol kipróbálhatják magukat. A tavon a MOME volt diákjai által tervezett meglepetésdekorációk kapnak helyet, sőt a nagyszínpaddal szemben lesz egy Vadles és egy érdekes „Négyszögletű Kerek Erdő” installáció is. Bemutatkozik a Rebotkit start up projekt, amelynek keretében különféle hulladékból, dobozokból mini robotokat készítenek.

Gasztró

A fesztivál a zalai térség gasztronómiáját is be kívánja mutatni az ideérkezőknek: a Murafölde Gourmet Garden számos érdekességet rejt majd a fesztiválozók számára. Ugyanitt prémium söröket és a környékbeli borászatok borait, helyi termelők terményeit is megkóstolhatják. A fesztiválon a gyorsabb kiszolgálás érdekében kizárólag bankkártyával vagy a fesztiválon ingyenesen megváltható HelloPay kártyával lehet majd fizetni, amelyek egyenlegét négy feltöltőponton lehet feltölteni.

A fesztivál területén két helyen is kialakítanak ún. chill zónákat: a tó partján nyugágyakon, az erdei pihenőzónában raklapbútorokon, lampionok kellemes fényében töltődhetünk fel két koncert között.

Infók

A fesztivál és a fesztiválra létrehozott kemping pénteken délben nyitja meg kapuit, a programok mindkét nap pirkadatig tartanak. A kényelmes megközelítés érdekében Kanizsa belvárosából és a vasútállomásról óránként, csúcsidőben félóránként indulnak buszok a fesztivál helyszínére, de természetesen parkolók is rendelkezésre állnak majd a bejáratok környékén. Gyerekeknek 11 éves korig a fesztivál látogatása ingyenes, szülői felügyelettel. További hasznos információk a programokkal, valamint a jegyvásárlással kapcsolatban a www.ohmydeer.hu oldalon és az Ohmydeer fesztivál facebook oldalán találhatóak. A fesztivál térképe pedig itt.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a kedvezményes jegyek egészen a rendezvény napjáig elérhetőek lesznek, de a sorbanállás elkerülése érdekében érdemes a jegyeket már most megváltani az eventim.hu oldalon vagy az Eventim irodáiban.

Már csak néhány nap és felkapcsolódnak a fények, a kivetítők villódzni kezdenek és felmorajlik a nagyszínpad.

Oh, my deer!