Tíz új bemutató a Vígszínházban - Socfest

Tíz új bemutató a Vígszínházban

Olvasási idő: 3 perc

Már dübörög a Vígszínház 121. évada. Augusztus utolsó hetében négy készülő produkció próbái is elkezdődtek, Eszenyi Enikő egykori mestere, Kapás Dezső novelláiból készít kisfilmeket, a Házin pedig szeptember 10-én mutatták be Márai Sándor Hallgatni akartam című művét Hegedűs D. Géza előadásában.

audiencia

Az Audiencia, az utóbbi évek egyik sikerdarabja a Broadway és a West End színházai után a Pesti Színházba érkezik Valló Péter rendezésében. II. Erzsébet királynő, azaz Halász Judit audienciáin fogadja miniszterelnökeit, Churchillt, azaz Lukács Sándort, John Majort, azaz Fesztbaum Bélát és Harold Wilsont, azaz Hegedűs D. Gézát. A darabot október 14-én mutatják be a Pestiben.

bun_es_bunhodes

Újra a Vígszínházban rendez a nagyszerű alkotó, Michal Dočekal. Dosztojevszkij Bűn és bűnhődése az orosz irodalom meghatározó remekműve, és ugyanakkor egy fordulatos krimi, egy brutális gyilkosság és az azt követő nyomozás története. Raszkolnyikov szerepében Orosz Ákos, Porfirijként Stohl András látható. A Vígszínház az előadást a 100 éve született Jurij Petrovics Ljubimovnak ajánlja, a premier október 15-én lesz.

pentheszileia

A Vígszínház számára mindig fontosak a női alkotók, és szerzők, most egy filmrendezőnő mutatkozik be saját írásával. Kincses Réka, a Németországban élő és alkotó filmrendező és író A Pentheszileia Program című darabját a Házi Színpadon láthatja majd a közönség Szilágyi Csenge főszereplésével. A premier október 16-án lesz.

don_juan

Don Juan az egyik legrejtélyesebb, legkülönösebb alakja a világirodalomnak. A Pesti Színház második bemutatójának rendezője Kovács D. Dániel. Don Juanként Hajduk Károly, elválaszthatatlan szolgájaként pedig Hegedűs D. Géza látható, a premiert november 4-én tartják.

pal_utcai_fiuk

Az évad egyik legjobban várt bemutatója Molnár Ferenc szívbe markoló alkotása: A Pál utcai fiúk. A Dés László – Geszti Péter szerzőpáros most Grecsó Krisztián íróval dolgozott együtt a zenés színházi adaptáción. A dramaturg Radnóti Zsuzsa, a koreográfus Horváth Csaba, a rendező Marton László. Nemecsek szerepében Vecsei Miklós először mutatkozik be a Vígszínház színpadán, Bokaként az előző évadban már számos nagy szerepben bizonyító Wunderlich József látható. A premier november 5-én lesz.

szentivaneji_alom

Bár messze még, már most tudható, hogy izgalmas tavasz várja a Vígszínház nézőit. A Víg nagyszínpadának harmadik bemutatója Shakespeare Szentivánéji álma, az előadást Kovács D. Dániel állítja színpadra, ezzel folytatva a Vígszínház immár hagyománnyá vált Shakespeare-sorozatát. Eszenyi Enikő Puckként kerít negyven perc alatt övet a föld körül, Stohl András pedig mint Zuboly a drámatörténet egyik legvarázsosabb átváltozásán megy keresztül.

rendezes

Bartis Attila, a nagysikerű Romlás után a Vígszínház számára egy újabb felkavaró, kíméletlen történetet írt. A Rendezés című darabot Szikszai Rémusz rendezésében mutatják majd be a Házi Színpadon.

szentivaneji_szexkomedia

Woody Allen nagysikerű filmjének adaptációja, a Szentivánéji szexkomédia, a Pesti Színház harmadik bemutatója. Kern András egy újabb Woody Allen műben látható majd, egy szórakozott filozófia professzort alakít. Az előadás színpadra állítója a kiváló orosz rendező, Aleksandr Bargman.

tavoli_dal

Hosszú idő után újra színházban rendez Szabó István Oscar-díjas filmrendező. A Távoli dal című színmű egy vallomás, egy fiú útkereséséről szól. A darabot a Házi Színpadon mutatják majd be, Willem szerepében Józan László látható.