Elkezdődött a hétvégi hajrá az Open Road Fest-en - Socfest

Elkezdődött a hétvégi hajrá az Open Road Fest-en

Olvasási idő: 3 perc

A szerencsésebbeknek már pénteken elkezdődött a pünkösdi hosszú hétvége, és mivel a hőmérő higanyszála 30 fok felé kúszott, nyilván irány a Balaton! Az Open Road Fest tárt karokkal várta az új és visszatérő vendégeket egyaránt.

Már 11 órakor sorakoztak a motorok, hiszen pénteken volt a fesztivál egyik legizgalmasabb túrája, a Poker Run, ahol a száguldás a szerencsejátékkal találkozik. Füstből és gumicsikorgásból sem volt hiány: Erdős Csaba kaszkadőrshow-jához ma csatlakozott Herczeg Balázs “Mókus” nem kevésbé nyaktörő figuráival. A mozgalmas délutánt egy színes este követte, ír kocsmazenével, virtuóz trombitásokkal, finom sült kolbásszal és – hiába múlt el éjfél – véget nem érő motorberregtetéssel.

A motorosok közül sokak nem a félős fajtából valók, és a bátorságot ma a magasban lehetett tesztelni. Az Open Road Fest egyik nevezetessége, hogy gyönyörű zöld környezetben, a magyar tenger partján terül el, egyszerre biztosítva a szórakozást és a kikapcsolódástlátogatóinak. Ezt a pazar tájat többen megcsodálhatták madártávlatból is: akik nem tériszonyosak, nekik csütörtökön indult a helikopteres sétarepülés. Az utasok 8 percet repülhetnek a fesztivál felett, megcsodálva a motorok állandóan mozgolódó tömegeit, a sátrak tengerét és a fesztiválozókat. Egyik talán legboldogabb utas a helikopteren Attila volt, aki néhány hete egy szerencsés telefonnal páros belépőt és sétarepülést nyert a Class FM Moto-Rock hétvégéjén. A boldog nyertes csak annyival szállt ki az utazás végén, hogy élete egyik legnagyobb élménye volt, és a vigyort még órákig nem lehetett letörölni az arcáról. A pulzus felpörgetésének másik módja a bungee jumping, amit szintén kipróbálhatnak a vállalkozó szelleműek.

Aki az orrával az égett gumiszagot, szemével pedig a fehér füstgomolyagokat követte, könnyen megtalálhatta Erdős Csabáék kaszkadőrcsapatát, akik egy a tegnapinál is sokkolóbb bemutatóval készültek a pénteki közönségnek. Az számtalan rekord és bajnoki cím után van még valami, amit biztosan nem lehet Csabitól elvenni: nem kétséges, hogy ő a világ legmosolygósabb kaszkadőre. A közönség egyszerre hüledezik a tehetsége láttán, de ugyanakkor személyisége is mindenkit magával ragad. Egy szusszanásnyi pihenő után az aszfaltot átvette Mókus, vagyis Herczeg Balázs, aki épp olyan lökött, amilyen profi abban, amit csinál. Első keréken, hátsó keréken, kéz nélkül vagy kézen állva – Balázsnak szó nélkül engedelmeskednek a kétkerekűek. Egy-egy dobhártyaszaggató gumipörgetés után a füst beborította az egész közönséget, sejtelmes homályba borítva Mókust.

Az ország legnagyobb motoros fesztiválján nemhogy nem lepődnek meg a fülsiketítő zajokon, de sokan még élvezik is. A leghangosabb motorok nem hivatalos versenye reggeltől esti, a kemping több pontján zajlik. Péntek délután azonban egy szokatlan gép hangjára lehettünk figyelmesek: süvítő hang és hófehér füstcsík húzott át Alsóörs felett, az égre szegezve minden fesztiválozó tekintetét. Veres Zoltán világbajnok műrepülő, többszörös bajnok szelte át az Open Road Fest egét, orsókkal, lélegzetelállító zuhanórepülésekkel és egy szívformával is színesítve a felhőtlen égboltot. Egyedi show elemként Zoli élőben jelentkezett a levegőből, két hátra bukfenc között, amit a kemping hangszóróin mindenki hallhatott. Köszöntötte a fesztiválozókat, és mai bemutatóját Dobai Attila fesztiváligazgatónak ajánlotta, és minden motorosnak további jó szórakozást kívánt a hétvégére.

Ahogy a nap lejjebb ereszkedett, felgyulladtak a színpadok fényei A Rock Arénában az estét a Scorpions Tribute indította, majd később fellépett az AC/DC talán legnagyobb magyarországi rajongói, az AB/CD és a legendás eredetihez méltó hangzást hozott. Este 8 felé aztán elözönlötték a színpadot a patkányok: a Paddy & the Rats igazi részeges ír kocsmazenével perdítette táncra a közönséget. A sátorban vacsorázók is letették a poharat és kart karba öltve táncolt az asztalszomszédjával.

Izgatottan várakozó tömeg gyülekezett pénteken este a Nagyszínpad körül: Szerbiából érkezett Alsóörsre a trombitavirtuóz páros: Boban Markovic és fia, Marko. A zenekar összetéveszthetetlen hangzásával, elragadó dallamaival elvarázsolta a résztvevőket. Számaik számtalan filmben felcsendültek, a Macskajaj fülbemászó ikonikus dalát mindenki ismerte. A Boban és Marko Markovic Orchestra-t egy igazi rádiós popzenekar követte: a Hooligans minden nagy slágerét elhozta az Open Road Fest közönségének, akikkel együtt énekelték a Félember-t és a Királylány-t. A Nagyszínpadon a Csehországból érkezett Arakain zenekar zárta az estét – a koncerten csápolt az egész cseh Harley Chapter, akik péntek délután táboroztak le a kempingben.

Ha péntek, akkor buli hajnalig: nem sokan választották a korai fekvést a nagy szombati felvonulás előestéjén. Éjfél után a bulizni vágyókat DJ Dominique várta a House of Ridersben. A pénteki nyüzsgés megint felülmúlta az előző napit, és a fesztiválozók még mindig folyamatosan érkeznek, bár már egyre nehezebb sátorhelyet találni. Persze nem kell aggódni, finom ételekből, színes programokból és vendégszeretetből nincsen hiány. Szombaton a fesztivál kapujából indul az ország legnagyobb motoros felvonulása, ahová – túlzás nélkül – több ezer kétkerekűt várnak. Az idén egy nappal hosszabb jubileumi Open Road Fest vasárnap is teljes nappal készül a látogatóknak, további izgalmas programokkal, kicsiknek és nagyoknak egyaránt, úgyhogy érdemes még leugrani a hétvégére!

Képgalériánkat itt találjátok!