Állati jó kalandok a Zoo Caféban - Socfest

Állati jó kalandok a Zoo Caféban

Olvasási idő: 3 perc

Imádod az állatokat, de túl kicsi a lakásod vagy az albérleted, hogy legyen egy sajátod? Életed párja miatt órákat kell állnotok minden kisállat-kereskedés kirakata előtt? Nyaggat a kisöcsi, hogy vidd el az állatkertbe? Akkor a Zoo Café a neked való hely! Amíg ők elvesznek a barátságos állatok forgatagában, te nyugodtan szürcsölheted a Nutellás lattédat. Vagy fordítva.

A Kálvin tértől néhány percnyi sétára, egy csendes utcácskában nyílt meg Korea után végre Magyarországon is az egyedülálló Zoo Café. A barátságos hangulatú kávézó egyszerre nyújtja egy dzsungel sokszínűségét és egy nappali kényelmét, kedves lakói pedig azonnal leveszik az állatrajongó vendéget a lábáról. Az állatgondozók segítségével megismerkedhetünk Kázmérral, a kaméleonnal, Gizdával, a szakállas agámával vagy Poirot-val, a hatalmas maine coon macskák egyikével. A kisgyerekek imádni fogják Respit, a sündisznót és Csinit, a csincsillát. Aki ódzkodik az izgő-mozgó hüllőktől vagy a szőrös kedvencektől, örömét lelheti a különleges színekben pompázó halakban, a gyönyörű arapapagájokban. Aki pedig imád csacsogni, könnyedén elbeszélgethet Kalival, a kakaduval is.IMG_7232_masolat

A kávézó legnagyobb termében igazi természetközeli érzést nyújtanak a natúr színű falakból kiálló fa lépcsőfokok és gerendák, amelyek a macskák testmozgását biztosítják. Kázmér kedvencei a vibráló, zöld színű szerencsebambuszok az asztalokon. Mindezt pedig egy üvegtető koronázza meg, amelyen át ömlik be a valódi napfény a helyiségbe. A kisebb, de annál izgalmasabb halas teremben a víz alatti élővilág színes képe díszíti a falakat, és két nagy kék akvárium töri meg a barna szín egyeduralmát. Itt lehet rendezni szülinapi bulikat, osztálytalálkozókat, kötetlenebb munkamegbeszéléseket 15 főig, ennél nagyobb vendégsereg esetén pedig lehetőség van az egész kávézó kibérlésére is.

A bőséges kínálatban mindenki megtalálhatja kedvencét. A sokféle kávé – például a “Catpucsínó” vagy az isteni Nutellás latte – és a nyolcféle ízesítésű forró csoki mellett 26 féle tea közül is választhatunk. Ha az állatok gyömöszölése közben megéheznénk, ehetünk melegszendvicset, piadinát (olasz lepénykenyér) vagy nachost, ha pedig valami édesre fáj a fogunk, olyan kedves ismerősöket találhatunk az étlapon, mint a tiramisu vagy az erdei gyümölcsös sajttorta.

Bizonyára sokakban felmerül a kérdés, hogy ennyi állat között hogyan lehet odafigyelni a higiéniára? Nos, ezt a Zoo Café nagyon jól megoldotta, hiszen nincsen pult. Csak a felszolgálóktól lehet rendelni, akik egy gondosan elzárt helyiségből hozzák ki nekünk a finomságokat. Minden asztalon találunk kézfertőtlenítőt, amit a kávézó házirendje szerint kötelező is használni belépéskor és távozáskor, a személyzet pedig szorgalmasan tisztítja az asztalokat. Az viszont tény, hogy a macskák rendkívül pimaszak. A megbánás bármiféle jele nélkül beleisznak az ottfelejtett innivalókba, ezért nem szabad az asztalunkat őrizetlenül hagyni, csak akkor, ha mindenünk üres már. Természetesen a felszolgálók és az állatgondozók igyekeznek szemmel tartani az összes állatot, de ők sem tudnak egyszerre ezer dologra figyelni, pláne, ha nagy a tömeg a kávézóban._MG_8023_masolat

A finom ételek-italok, és persze az élmény mellett a Zoo Caféban ajándéktárgyakat is beszerezhetünk, például 3D-s, állatos pólókat, macskás apróságokat, de a lakókat ábrázoló imádnivaló gyurmaékszereknek is boldog tulajdonosai lehetünk. Akit pedig házi kedvence vár otthon, feltankolhat a kávézóban kapható állateledelekből, hogy meglepje a kis szőröst. Érdemes odafigyelni a játékokra is, jelenleg például selfie-verseny zajlik. Ha december 10-ig feltöltitek a Zoo Café állataival készített fotóitokat a kávézó Facebook oldalára, és ti gyűjtitek össze a legtöbb lájkot, tiétek lehet egy, az adott képekből készült festmény.

A legjobb tapasztalatom a kávézóval kapcsolatban, hogy itt az emberek tényleg lelassítanak egy kicsit, és a laza, barátságos környezetben újra gyereknek érezhetik magukat. Bár van wifi, senkit nem láttam a laptopján dolgozni, vagy az okostelefonját nyomkodni – kivéve fényképezés céljából – és a vendégek nemcsak a saját ismerőseikkel beszélgettek, hanem az idegenekkel is. Úgy tűnik, az állatok szeretete képes újra összekovácsolni minket, még egy olyan nagyvárosban is, ahol mindenki a cipőjét bámulja reggelente.

Zoo Café – Állati jó hely!

1053 Budapest, Fejér György u. 3.

Nyitva hétfőtől vasárnapig 10:00-22:00

+3630/791-3776