Képeslapok – Turistaúton a lélek - Socfest

Képeslapok – Turistaúton a lélek

Olvasási idő: 2 perc

Te mit tennél, ha kapnál egy képeslapot életed legjobb pillanatáról? Az én válaszom egyszerű: köszönetet mondanék, hogy megélhettem ezt a pillanatot, hogy tovább élhet az emlékezetemben – és nem felejtenék el egy újabb képeslapot megcímezni magamnak, amikor ismét ilyen élmény ér. Mit gondolsz, változtatna ez bármit? Az én válaszom egy határozott igen. Ez a könyv pedig megmutatja, miért.

Egy képeslap mindig utazásról árulkodik: olyan helyről címezzük meg, ahol korábban jó eséllyel még nem jártunk. Igaz ez földrajzi és lelki értelemben is. E kiadványban az utazás e két fajtája kéz a kézben jár. Éveken keresztül gyűjtögettem ugyanis saját „képeslapjaimat” a világ minden tájáról, kis hazánkból és a tengerentúlról egyaránt, míg egyszer csak azon kaptam magam, hogy másképp tekintek életem eseményeire, az emlékeimre, más jelentést keresek bennük: lassan megtanulom arra irányítani a figyelmemet, hogy mi az, amit kaptam az élettől ahelyett, ami után sóvárgok.

kepeslapok

Miért érdekes ez? Mindannyian más-más életet élünk, kinek mozgalmasabb, kinek nyugalmasabb, valakinek habkönnyű, másnak embert próbáló. De mindegyik élet egyedi, és mindenkinek van egy-egy képeslapja, ami másnak is sokat jelenthet, legfőképpen azért, mert felemel, ösztönöz, hálára tanít.

Minden meghatározó emlékhez tartozik egy kép és sok esetben egy dal is – így bővül élményről élményre életünk fotóalbuma és filmzenéje. E tekintetben a kiadvány érdekes kísérlet, hiszen minden epizódhoz olyan fényképeket és dalokat is társítottam, amelyek teljessé teszik az emlékek megelevenítését.

Ajánlom a Képeslapokat azoknak, akik készen állnak arra, hogy feltérképezzék saját emlékeiket, és megtalálják azokat a mérföldköveket, amik azt sugallják életünk minden fordulata mellett: az élet jó. Abban a reményben ajánlom a kiadványomat, hogy neked is kedved támad felkutatni és megköszönni magadnak saját képeslapjaidat.

A Képeslapok nyomtatott és pdf változatban egyaránt megvásárolható.