13. Nemzetközi Amerikai Autós Fesztivál - Socfest

13. Nemzetközi Amerikai Autós Fesztivál

Olvasási idő: 3 perc

Már csak néhány nap az ország legnagyobb amerikai autós eseményéig, a 13. Nemzetközi Amerikai Autós Fesztiválig, melynek idén Komárom városa és a Monostori erőd ad otthont. Augusztus 7. és 10. között ebben a csodálatos környezetben találkozhatnak a négykerekűek szerelmesei, és az izgalmas, hangos és füstös autós programok mellett számtalan családbarát eseménnyel tölthetik a hosszú hétvégét.

Monostori ErdőA Világörökség címre pályázó Monostori Erőd Közép-Európa legnagyobb újkori erődje és belső füves területe 25 hektár, mely az amerikai autósokat fogadja az augusztusi fesztiválon. Az erőd fénykorában 10-12 ezer katona elszállásolására volt alkalmas, 18 kútja és 4 hatalmas kemencéje biztosította a bentlakók ellátását, amihez mintegy 640 kisebb-nagyobb helység és kiterjedt kazamatarendszer tartozott. A fesztivál alatt 1300 autóra, és több, mint 20.000 látogatóra számítanak a szervezők, ami 4 napra ismét mozgalmas, pezsgő helyszínné alakítja a történelmi jelentőségű, festői erődöt.

A fesztivál 13. születésnapján a valaha volt legszínesebb programkínálattal készül, az esti koncerteken túl napközben is változatos látnivalók várják a látogatókat. A füst és a hangerő kedvelői számos ínyencség közül válogathatnak: versenybe szállnak a leghangosabb autók és a gumifüstölők, lesz low rider autótáncoltatás és roncstaposás Big Foot szörnyekkel. KOMAROM_rodeoAz idei fesztivál egyik különlegessége, hogy az Európában egyedülálló Bikarodeó EB elődöntője és döntője is a Monostori erődben zajlik, így az érdeklődők még egy kis adrenalin sokkot kaphatnak ezen a tüzes megmérettetésen. A porzó aréna, a félelmetes bikák és a hihetetlen ügyességű riderek tökéletesen illeszkednek az amerikai hangulathoz.

Természetesen nincs fesztivál élő zene nélkül: első este fellép a Best of és a Mystery Gang, szombaton pedig érkezik Fenyő Miki és egy retro video disco. A részvételhez semmi más nem szükséges, csak egy belépő, ezek pedig már elérhetőek az interneten és a Ticket Express irodáiban, valamint megvásárolhatóak lesznek természetesen a helyszínen is. A 3 napos bérlet elővételben 7000, a helyszínen 8000 forint, míg a napi jegy (péntek vagy szombat) 3500, a helyszínen 4000 forint. Az amerikai autóval érkezők számára a következő csomag áll rendelkezésre: 2 fő, 1 autóval, sátor- és parkolóhellyel elővételben 7000 forintért válthat jegyet a fesztivál teljes 4 napjára. Gyermekeknek 14 éves korig szülői felügyelettel a belépés ingyenes. Minden további információ megtalálható a rendezvény honlapján.

A négykerekűek szeretete az egyik fő hajtóerő, ami ezt az egyre népesebb közösséget összetartja.

A fesztivált jellemzően az érdeklődők két csoportja látogatja: vannak az igazi elhivatott amerikai autósok, akik végigtáborozzák a fesztivál három napját, és a koncertek kevésbé érdeklik őket. Másrészt pedig érkezik a többi érdeklődő néző, akiket megnyernünk ugyanilyen fontos. Nekik (is) szól a Big Foot bemutató, Európa bajnok low riderek showja, szuvenír és relikvia árusok és a felvonulás is. Szerettünk volna egy igazán lélegzetelállító programot is, ez lesz idén az élő bikás rodeó, ami igazán passzol az amerikai kocsikhoz.” – mondta Békési Róbert, a fesztivál főszervezője.

Az amerikai autóval érkezők egy kis különleges meglepetésre is számíthatnak: a bejáratnál regisztrálók egy ajándékcsomagot kapnak, mely idén egy hímzett törölközőt is tartalmaz, ami biztosan örök emlék lesz a 2014-es amerikai autós találkozóról. Nem kétség, a 13. Nemzetközi Amerikai Autós Fesztivál egyedülálló, élménydús esemény lesz, ami kicsiknek és nagyoknak egyaránt szól, augusztus 7. és 10. között, Komáromban, a Monostori erődben.