Elfogytak a Bánkitó Early Bird bérletek - Socfest

Elfogytak a Bánkitó Early Bird bérletek

Olvasási idő: 2 perc

Bár 24 órával meghosszabbították a szervezők az első online elővételes kört, már így sem lehet féláron hozzájutni Bánkitó bérletekhez. Két nap alatt kiürült az “earlybird” raktár. Néhány mondat az idei programokról.

Zene

Az idei fellépők között lesz az Északi Színpadon és a Tószínpadon az Antonia Vai, a Middlemist Red, a Képzelt Város, a Csaknekedkislány, Szabó Benedek és a Galaxisok, a Fran Palermo vagy a Bohemian Betyars.  A BAR 72 színpadon biztosan megfordul még Bernáthy Zsiga, Colourblock, Naga & Péter Bernáth, Norwell és Monolit. Az S*10 mellé idén a Tilos és a Robur Busz is külön helyszínt csinálnak, így összesen hat stage lesz.

Művészet és Aktivizmus

logo-transparentA művészet és aktivizmus hívószavára épülő programok célja egy olyan civil és kulturális platform létrehozása, amely különböző szervezeteknek és szellemi műhelyeknek biztosít bemutatkozási és kapcsolatteremtési lehetőséget. Az előző évekhez hasonlóan arra biztatjuk a résztvevő csoportokat, hogy egymással együttműködve, egymás eszköztárát és tudását felhasználva hozzanak létre olyan „fesztiválbarát” programokat, amelyek egy-egy aktuális (szakmai/társadalmi/közéleti) probléma megismerését és megértését segítik. A fesztivál idei szlogenjéből kiindulva a központi téma a többoldalúság: az ember lehetséges szerepeinek sokfélesége, a tudatos állampolgári részvétel és az azt elősegítő társadalmi aktivitás alternatív formái.

A folyamatosan bővülő együttműködők listáján szerepelnek szellemi műhelyek, mint a Mérei Szakkollégium, a Romakép Műhely, vagy a Kettős Mérce. Kulturális egyesületek, mint a tranzit.hu vagy a Magyarhangya. Az egyre erősödő színházi vonalat fogja képviselni többek között a Tünet Együttes és a Független Színház, valamint Feuer Yvette művészeti vezetésével a Lakon működő Bohócok a láthatáron csoport ifjúsági fórumszínházi előadása. Már biztosan a fesztiválon lesz a Szivárvány Misszió, az UCCU Roma Informális Oktatási Alapítvány és a Food not Bombs. A listát folyamatosan bővítik majd.

Facebook oldal: www.facebook.com/bankitofeszt