Elkészült a Bánkitó ‘17 Aftermovieja - Socfest

Elkészült a Bánkitó ‘17 Aftermovieja

Olvasási idő: < 1 perc

Elkészült a nyár egyik legizgalmasabb programjának, a Bánki tó fesztiválnak az aftermove-ja. A készítők nem a megszokott sémát követték. Egy sokkal filmesebb videóval örvendeztetnek meg minket.

Olyan aftermovie-t akartunk csinálni, ami teljesen elüt a megszokottól: filmesebbet, a képi világhoz passzoló zenével (és nem fordítva), autentikus környezetben, autentikus helyzeteket megjelenítve. A Bánkitó környéke ehhez tökéletesen passzolt – gyönyörű terep, ahol a fesztivál közben folyamatosan történik valami különleges, megható, szerethető. A kész film így nem öncélú marketing-anyag lett, hanem egy olyan alkotás, ami megpróbálja leképezni mindazt, ami 2017-ben a Bánkitó volt. Reméljük, nektek is annyira fog tetszeni mint nekünk! – Szemerey Bence, az aftermovie rendezője.

Az aftermovie zenéjét iamyank irta, sőt, később “Iamyank: Atreyu’s Horse” nevű improvizációs projektjével ő nyitotta a novemberi toldis premiert is. Óriási dolog számunkra, hogy yank elvállalta ezt a projektet, hiszen az egyik legizgalmasabb kortárs producernek tartjuk az országban. Két évvel ezelőtti bánkitós koncertje a Tószínpadon, a naplementében a fesztivál egyik legmeghittebb órája volt. A fél fesztivál ott volt a tó körül, a partról és a vízből hallgatták yankék elszállós audiovizuális orgazmusát.

Bánkitó | ‘18 = ‘28

Kiemelt kép: Szemerey Bence