Majmolj, malmolj, habzsolj! - Socfest

Majmolj, malmolj, habzsolj!

Olvasási idő: 3 perc

Amikor már mindjárt itt a szünidő vége, pár nap múlva nyílik a színházak és iskolák kapuja, de még tüzesen süt le a nyári nap sugára, és Oromon a tikkadt szöcskenyájak is egyre tikkadtabban legelésznek, a tengerről rég hazatértél, és kirobbansz az energiától, de még nem láttál malmot, vagy láttál, de nem ilyet, akkor irány a Malomfesztivál. Majmolj, malmolj, habzsolj! Oromi öröm! Kortárs művészeti fesztivál augusztus végén kicsiknek és nagyoknak Don Quijote ajánlásával. Bálnák is jöhetnek. Mert mindenkinek ott a helye!

malomfesztival04FOTÓS WORKSHOP – A MALOM SARKÁBÓL

A malom sarka egy létező, s mégsem létező valami legalábbis augusztus 18-20-ig biztosan. Archív felvételek a Malomról, és Oromról. Régi fotók a nagymama fotóalbumából, sötét sarkokból, padlásokról.  Ez a kiindulópont. Fotóval, hanggal, videóval pedig megpróbálják a mai korban érvényessé tenni a régi képek üzenetét. Nem nosztalgia! Továbbgondolás! Mert 2148-ban is lesz Malomfesztivál. A workshopot Pettendi Szabó Péter fotós vezeti, aki szabadidejében a repceföldek királya, egy új bolygó felfedezője, és az avatógép feltalálója.

MALOMSZÉPÍTŐ TÁBOR

Döme László zentai okleveles építészmérnök és a magyarkanizsai Oláh Dóra tervezőgrafikus művész, a Malomfesztivál dizájnerangyala vezetésével újjávarázsolódik a Malom és környéke. Ha szeretsz arrébb tenni dolgokat, megmozgatni, fúrni, faragni, festeni, kötni, odacsomózni, kicsit meglazítani, egy alkotói folyamat része lenni, látni, ahogy kezednek, tudásodnak köszönhetően kialakul valami maradandó, akkor jelentkezz a Malomfesztivál Malomszépítő Táborába! A tábor ideje alatt tájrendezési feladatokat kell elvégezni. Cél, hogy Orom és a malom környéke szépüljön, fejlődjön. Nem csak te építesz majd, hanem te is épülni, fejlődni fogsz. A környezetbarát gondolatiságra alapozva az építés főleg újrahasznosított anyagokból valósul majd meg.

SALSÁVAL A KONYHÁBAN

Hogy éhen ne maradjunk, és a pljeskavicán kívül a vegan konyha rejtelmeiben is elmerülhessünk, itt lesz a Food for Mood konyhástul, lábosostul, zöldségestül, fűszerestül, s nem csak kóstolni szabad, a bátrabbak kötényt köthetnek és Salsa Angéla segítségével új receptekkel bővíthetik kis füzetüket augusztus 20-án.

malomfesztival02Abban hiszek, hogy az egészségünk elsősorban a tudaton múlik, de azért nem árt megtámogatni helyes táplálkozással. Hiszek abban, hogy minden össze van kapcsolódva, ezáltal ki is hat egymásra: test, lélek, szellem, kéz a kézben járnak, s egyaránt fontosak a harmóniához – vallja Salsa Angi.

ÖNISMERETI PSZIHODRÁMA WORKSHOP

A pszichodráma egy olyan csoportos pszichoterápia, melynek során – akciós dráma-technikákat alkalmazva – az emberek közötti kapcsolatokat és az egyén lelki világát vizsgáljuk meg, azzal a céllal, hogy növeljük a résztvevők spontaneitását, kreativitását és a változásra való képességüket. A pszichodráma segít többek között abban, hogy növelhesd önbizalmad, fejleszthesd a kommunikációs és a konfliktuskezelési készségeidet, hogy az érzelmeidet megfelelő módon fejezhesd ki, és még sok másban. A csoportvezető Telečki Boris pszichológus lesz augusztus 22-én délután, aki pszichodrámás pszichoterápia képzésen vesz részt, munkáját szupervízió mellett végzi, a RAIP keretein belül.

malomfesztival03MALOM SLAM – regionális slam poetry bajnokság a Malomfesztiválon

Augusztus 21-én, pénteken megrendezésre kerül az első “MalomSlam” regionális slam poetry verseny. A központi téma Város vs. Vidék. Várjuk mindenki jelentkezését, aki előadná a szövegét/versét/mondókáját a város – vidék ellentétről/különbségről/egyezésről. Jelentkezni a malomslam@gmail.com e-mail címen lehet legkésőbb augusztus 16. éjfélig. A legelső 20 fő jelentkezése felett a többiek várólistára kerülnek. Jelentkezési díj NINCS. Egy versenyző három percet kap, hogy előadja a szövegét.  A fellépőket öttagú zsűri pontozza. A zsűriben Závada Péter “Újonc” és Süveg Márk “Said” (AKPH) is helyet foglal.

MI VÁR MÉG RÁD?

Egy ötcsillagos medence tusolókkal, sátorhely az ott aludni vágyóknak (sátorral az igazi!), a Malom minden este díszbe öltözik, hiszen fényfestők rajzolják rá meséiket, kipróbálhatod mit tudsz, vagy mit nem tudsz a Quiznight-on, különböző wokshopokban vehetsz részt (darbuka készítés, zsonglőrködés, lufihajtogatás, ékszerkészítés…), lesz színházi előadás is, mégpedig Temesvárról a „Kifordulás”, és ha nincs kedved beszélgetni senkivel, megnézhetsz néhány Mediawave-es filmet, vagy csereberélhetsz dologokat a Csere-bere placcon, ahol kiállítók kínálják kézműves portékáikat….